Καταργείται το Παράκτιο Μέτωπο που είχε αναλάβει τα «φιλέτα» της «αθηναϊκής Ριβιέρας»

Με διάταξη που θα περιλαμβάνεται στο νομοσχέδιο για τις 100 δόσεις

Καταργείται το Παράκτιο Μέτωπο που είχε αναλάβει τα «φιλέτα» της «αθηναϊκής Ριβιέρας»

​Στο σχέδιο νόμου για τις 100 δόσεις ληξιπρόθεσμων χρεών προς το Δημόσιο που βγαίνει σήμερα το απόγευμα σε δημόσια διαβούλευση, υπάρχει διάταξη που ορίζει ότι: «H εταιρεία Παράκτιο Αττικό Μέτωπο καταργείται και εκκαθαρίζεται και η εταιρεία ακινήτων του Δημοσίου (ΕΤΑΔ) απορροφάται από το ΤΑΙΠΕΔ».

Η εταιρεία Παράκτιο Αττικό Μέτωπο είχε συστηθεί την Άνοιξη του 2013 με διάρκεια ζωής ενενήντα εννέα (99) έτη για χάριν του δημοσίου συμφέροντος και εποπτευόταν από τον Υπουργό Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας.

Σκοπός της ήταν η διοίκηση, η διαχείριση και η αξιοποίηση δημοσίων και ιδιωτικών εκτάσεων, κτιρίων και εγκαταστάσεων, καθώς και εκτάσεων, κτιρίων και εγκαταστάσεων ιδιοκτησίας Ν.Π.Δ.Δ., που βρίσκονται στην περιοχή μεταξύ του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας και του ακρωτηρίου Σουνίου, (εξαιρουμένων του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού, του Αγίου Κοσμά, του ΣΕΦ, του Αστέρα της Βουλιαγμένης και των μαρινών Αλίμου και Γλυ��άδας).

Η Παράκτιος εταιρεία θα διαχειριζόταν ένα από τα μεγαλύτερα έργα ανάπλασης στη Μεσόγειο, την αναδιαμόρφωση του Παράκτιου Αττικού Μετώπου, γνωστού και ως «Αθηναϊκή Ριβιέρα».

Υπενθυμίζουμε πως το Τμήμα Οικολογίας του ΣΥΡΙΖΑ είχε εκφράσει πρόσφατα αντιδράσεις για την παραπάνω εταιρεία, λέγοντας πως «δεν μπορεί να αυτενεργεί η διοίκηση της "Παράκτιο Αττικό Μέτωπο ΑΕ, καθώς αποκλειστικός μέτοχος της είναι το ελληνικό δημόσιο, όπως αυτό εκπροσωπείται από την εκάστοτε κυβέρνηση». Σχολιάζοντας μάλιστα μια συνάντηση του προέδρου και του διοικητικού συμβουλίου της «Παράκτιο Αττικό Μέτωπο ΑΕ» και των Δημάρχων των παράκτιων στο Σαρωνικό Δήμων της Αττικής, ξεκαθάριζαν πως όταν σε μια συνάντηση δεν συμμετέχει η Περιφέρεια, τότε αυτή στερείται της οποιασδήποτε θεσμικής κατοχύρωσης και δεν νομιμοποιείται να παράξει δεσμευτικά αποτελέσματα.

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΥ

Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΥ (ΕΤΑΔ Α.Ε.) είναι ανώνυμη εταιρεία με σκοπό τη διαχείριση, ανάπτυξη, εκμετάλλευση και αξιοποίηση της ιδιωτικής περιουσίας του Δημοσίου. Η Εταιρεία ανήκει κατά 100% στο Ελληνικό Δημόσιο και εποπτεύεται από το Υπουργείο Οικονομικών. Ειδικά για ακίνητα κυριότητας ΕΟΤ, εποπτεύεται και από το Υπουργείο Τουρισμού.

Η ΕΤΑΔ Α.Ε. διαχειρίζεται ένα χαρτοφυλάκιο ακινήτων το οποίο περιλαμβάνει 277 τουριστικά ακίνητα ανά την Ελλάδα, με σημαντική ποικιλία όπως τα πρώην Ξενοδοχεία Ξενία, Μαρίνες, Κάμπινγκ, Γκολφ, Χιονοδρομικά Κέντρα, Μουσεία, Σπήλαια, Τουριστικά Περίπτερα, Ιαματικές Πηγές αλλά και σημαντικού μεγέθους και προοπτικών εκτάσεις προς τουριστική αξιοποίηση, 12 Ολυμπιακά Ακίνητα, καθώς και 71.000 περίπου τίτλους ακινήτων της ιδιωτικής περιουσίας του ελληνικού Δημοσίου.

Στο πλαίσιο αυτό η ΕΤΑΔ Α.Ε. δραστηριοποιείται σε:

-Διοίκηση /Διαχείριση Δημόσιας Περιουσίας (Τουριστικά, Ολυμπιακά, Αστικά, Αγροτικά και λοιπά ακίνητα)
-Διαχείριση Συμβάσεων μίσθωσης ή και παραχώρησης ακινήτων
-Λειτουργία τουριστικών επιχειρηματικών μονάδων ως υποκαταστήματα (μαρίνες, ακτές, ιαματικές πηγές)
-Αξιοποίηση της Περιουσίας, με ιδιωτικές επενδύσεις, μέσω διαγωνισμών εκμίσθωσης
-Ανάπτυξη ακινήτων, μέσω συγχρηματοδοτούμενων προγραμμάτων
-Βραχυχρόνια μίσθωση εγκαταστάσεων και εξωτερικών χώρων σε όλη την Ελλάδα για τη διεξαγωγή διαφόρων ειδών εκδηλώσεων (εκθέσεων, συναυλιών, συνεδρίων, ημερίδων, δεξιώσεων κ.λπ.)
-Συμμετοχές (μετοχική συμμετοχή σε εταιρικά σχήματα ανάπτυξης, αξιοποίησης και εκμετάλλευσης τουριστικής περιουσίας).

Προτεραιότητα της ΕΤΑΔ Α.Ε είναι η διαχείριση και αξιοποίηση των ακινήτων του χαρτοφυλακίου της με σύγχρονα χρηματοοικονομικά εργαλεία, σύμφωνα με τους στόχους και τις προτεραιότητες της αναπτυξιακής πολιτικής της χώρας, συμβάλλοντας στην ανάπτυξη της οικονομίας, του τουρισμού και των τοπικών κοινωνιών. Πρόθεση της Εταιρείας είναι η προσέλκυση ιδιωτικών επενδύσεων και η προώθηση συνεργειών δημοσίου και ιδιωτικού τομέα, με γνώμονα την προστασία του περιβάλλοντος και τη συνεργασία με τις τοπικές κοινωνίες.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top