Στρατούλης - Βρούτσης κοντραρίστηκαν στη Βουλή για τη βόμβα Ρωμανιά περί συντάξεων

Κατά τη συζήτηση στη Βουλή του νομοσχεδίου για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης

Στρατούλης - Βρούτσης κοντραρίστηκαν στη Βουλή για τη βόμβα Ρωμανιά περί συντάξεων
​Άναψαν τα αίματα στην Βουλή μετά την δήλωση-βόμβα του Γιώργου Ρωμανιά περί μείωσης συντάξεων με νοθευμένες αναλογιστικές μελέτες. Πιο συγκεκριμένα, κατά τη συζήτηση για το νομοσχέδιο για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων Δημήτρης Στρατούλης και ο πρώην υπουργός Εργασίας της ΝΔ Γιάννης Βρούτσης διασταύρωσαν τα ξίφη τους.

Όλα ξεκίνησαν όταν ο κ.Στρατούλης είπε «αν η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ έκανε αυτό που είχε προγραμματίσει και προϋπολογίσει η προηγούμενη κυβέρνηση, θα είχαμε προχωρήσει σε μείωση των επικουρικών συντάξεων κατά 15%».

Από την πλευρά του, ο κ.Βρούτσης, αφού επανέλαβε τη θέση του ότι κανένας υπουργός δεν παρεμβαίνει σε αναλογιστικές μελέτες, κάλεσε την κυβέρνηση «εφόσον είναι λάθος οι αναλογιστικές μελέτες και υπάρχουν χρήματα» να καταθέσει τροπολογία, προκειμένου να μειώσει τα όρια ηλικίας σ��νταξιοδότησης και να αυξήσει τις συντάξεις.

«Αν δεν το κάνετε επανέρχεστε στις προεκλογικές εξαγγελίες», τόνισε ο κ.Βρούτσης, προκαλώντας την έντονη αντίδραση του αναπληρωτή υπουργού Υγείας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων.

«Δεν μπορεί υπουργός που προχώρησε σε σφαγιασμό των συντάξεων να ζητά από την παρούσα κυβέρνηση να προχωρήσει σε αύξηση των συντάξεων» είπε από την πλευρά του ο κ.Στρατούλης, ενώ απευθυνόμενος στον κ.Βρούτση του είπε με νόημα να μην ανησυχεί, καθώς η κυβέρνηση θα αποκαταστήσει τον σφαγιασμό που έγινε.

«Όταν εμείς επί ενάμιση μήνα προσπαθούμε να αποτρέψουμε μια καταστροφή είναι υποκριτικό να χύνετε κροκοδείλια δάκρυα» συνέχισε ο κ.Στρατούλης.

«Αν έμπαιναν σε ισχύ οι μνημονιακές διατάξεις θα έπρεπε να πάρουμε 810 εκατ. ευρώ από τους πολίτες. Εμείς δεν θα το κάνουμε αυτό. Δεν θα σας κάνουμε τη χάρη, ούτε σε σας κ. Βρούτση ούτε στην τρόικα [...] . Τον σφαγιασμό που έγινε στις συντάξεις ο ΣΥΡΙΖΑ θα τον αποκαταστήσει μόλις η οικονομία σταθεί στα πόδια της. Μην ανησυχείτε κύριε Βρούτση», κατέληξε ο αναπληρωτής υπουργός.

ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top