ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΗΣΥΧΟΥ: Έχουμε 400.000 έγγραφα απ’το αρχείο της Βέρμαχτ για την Ελλάδα

Αποδεικνύουν καταστροφές και πλιάτσικο των Ναζί σε αρχαιολογικούς χώρους

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΗΣΥΧΟΥ: Έχουμε 400.000 έγγραφα απ’το αρχείο της Βέρμαχτ για την Ελλάδα

​«Σχεδόν 400.000 έγγραφα της Βέρμαχτ του 1941 – 1945 που είχαν κατάσχει οι Αμερικανοί περιήλθαν το 2006 στα χέρια των ελληνικών αρχών και τώρα πρόκειται να ξεκινήσει η αξιοποίησή τους». Αυτό αποκάλυψε ο αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Κώστας Ήσυχος, μιλώντας στο Πρωινό ΑΝΤ1.

Όλο το υλικό είναι σε διαδικασία ψηφιοποίησης, η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί σε περίπου σε 10 μέρες. Όπως είπε ο κ.Ήσυχος, για την αξιοποίηση τους θα βοηθήσουν πέντε απόφοιτοι της γερμανικής φιλολογίας, γιατί όλο το υλικό είναι στα Γερμανικά.

Χαρακτήρισε τα έγγραφα «πολύτιμο ιστορικό θησαυρό».

Σύμφωνα με τον κ.Ήσυχο, πρόκειται για έγγραφα που αφορούν σε «καταστροφές που σχετίζονται με τον αρχαιολογικό μας πλούτο και σχετίζονται με την κλοπή πάνω από 10.000 αντικειμένων».

Τα έγγραφα θα διαχειριστούν τα υπουργεία Εθνικής Άμυνας, Παιδείας Πολιτισμού και Οικονομικών, ενώ συντονιστής της προσπάθειας θα είναι το υπουργείο Εξωτερικών.

Ο κ.Ήσυχος δήλωσε ότι η χώρα θα απευθυνθεί σε παγκόσμιους οργανισμούς για το θέμα, μεταξύ των οποίων η UNESCO και η Ιντερπόλ.

Συμπλήρωσε επίσης ότι θα αναζητηθούν ποινικές ευθύνες για τα έγγραφα και διερωτήθηκε «είναι δυνατόν ο κ.Σόιμπλε να αμφισβητήσει τα έγγραφα που έχουν γραφτεί από την Βέρμαχτ;».

Τι είναι η Βέρμαχτ

Η Βέρμαχτ (γερμανική αμυντική δύναμη) είναι το όνομα των γερμανικών ένοπλων δυνάμεων από τις 16 Μαρτίου 1935 μέχρι τις 20 Αυγούστου 1946. H Βέρμαχτ αποτελούνταν από τον Στρατό Ξηράς (Heer), το Πολεμικό Ναυτικό (Kriegsmarine) και την Πολεμική Αεροπορία (Luftwaffe).

ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top