Π. Σκουρλέτης: «Εντός του 2015 η πρώτη αύξηση του κατώτατου μισθού»

«Η προηγούμενη κυβέρνηση έκανε εσκεμμένα λάθη στις αναλογιστικές μελέτες»

Εντός του 2015 θα ολοκληρωθεί, σύμφωνα με τον υπουργό Εργασίας, Π. Σκουρλέτη, η πρώτη φάση της επαναφοράς του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ.

Όπως είπε, στην πρωινή εκπομπή του Mega, η αποκατάσταση του κατώτατου μισθού θα γίνει σε δύο φάσεις και η δεύτερη θα ολοκληρωθεί το 2016. Ερωτηθείς μάλιστα αν υπήρξε αντίδραση από τους εταίρους για την αύξηση του κατώτατου μισθού, ο κ. Σκουρλέτης απάντησε ότι έθεσε το θέμα και δεν εισέπραξε αρνητικές αντιδράσεις.

Ο υπουργός εργασίας κατηγόρησε επίσης την προηγούμενη κυβέρνηση για εσκεμμένα λάθη στην σύνταξη των αναλογιστικών μελετών.

«Στη σύνταξη των αναλογιστικών μελετών, έγιναν εσκεμμένα λάθη, με στόχο τα συμπεράσματα να οδηγούν στη μείωση των συντάξεων», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Σκουρλέτη.

Μάλιστα χαρακτήρισε ορθές τις εκτιμήσεις του Γενικού Γραμματέα Κοινωνικών Ασφαλίσεων Γ. Ρωμανιά, ότι οι αναλογιστικές μελέτες που έγιναν ήταν νοθευμένες, προσθέτοντας ότι σ’ αυτές δεν είχαν περιληφθεί οι αποδόσεις της περιουσίας των ασφαλιστικών ταμείων.

Όσον αφορά στο Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα, ο κ. Σκουρλέτης, τόνισε ότι η προηγούμενη κυβέρνηση δεν έχει προβλέψει στον προϋπολογισμό του 2015 την επέκταση του μέτρου σε όλη τη χώρα μετά τη λήξη της δοκιμαστικής περιόδου εφαρμογής της σε δήμους 13 περιφερειών.

Δεν απέκλεισε ακόμα να αλλάξει το συγκεκριμένο πρόγραμμα και τόνισε ότι ο μηχανισμός που δημιουργήθηκε από τους Δήμους μπορεί να φανεί χρήσιμος για τον εντοπισμό των ανθρώπων που έχουν πραγματική ανάγκη.

Ο υπουργός Εργασίας αναφέρθηκε και στην έλευση των τεχνικών κλιμακίων σήμερα στην Αθήνα, τονίζοντας ότι είναι μια συζήτηση μεταξύ της ελληνικής πλευράς και των εκπροσώπων των θεσμών με αντικεί��ενο τις μεταρρυθμίσεις που θέλει να προωθήσει η κυβέρνηση.

Όπως είπε, σκοπός των επαφών αυτών είναι η αποκατάσταση μιας ισότιμης σχέσης εμπιστοσύνης, η οποία και θα οδηγήσει σε μια συζήτηση για τη χρηματοδότηση.

Ο κ. Σκουρλέτης κατέληξε ότι πλέον δεν υπάρχει η σχέσ�� που είχε η προηγούμενη κυβέρνηση με την τρόικα.

«Μιλάμε για μια εντελώς διαφορετική κατάσταση. Δεν γίνεται στη βάση μνημονιακών απαιτήσεων και μέτρων γίνεται στη βάση πρωτοβουλιών και ενός σχεδίου που καταθέτει η ελληνική κυβέρνηση. Ανταλλάσσονται τεχνικού τύπου πληροφορίες, υπάρχει τεκμηρίωση από την ελληνική κυβέρνηση. Δεν πρόκειται περί πολιτικής διαπραγμάτευσης ανάμεσα σε τεχνικά κλιμάκια, δεν είναι εξουσιοδοτημένα για κάτι τέτοιο», είπε.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top