Ένα "ζόμπι", ένας Ινδός και ένας γαλανομάτης Ιρλανδός στο Brussels Group-Ας τους γνωρίσουμε

Εκπροσωπούν την Κομισιόν, το ΔΝΤ και την ΕΚΤ στις διαπραγματεύσεις με την ελληνική κυβέρνηση

​Οι εποχές που ερχόταν στην Ελλάδα ο Πόλ Τόμσεν και συνδύαζε το τερπνόν μετά του ωφελίμου μπαινοβγαίνοντας στα ελληνικά υπουργεία, στα μπουζούκια και στα εστιατόρια τελείωσαν …. Με τη νέα κυβέρνηση, η παλιά… ��ρόικα πέθανε και πλέον νέα πρόσωπα, ήθη και έθιμα καθιερώνονται από την πλευρά των εταίρων.

Οι διαπραγματεύσεις θα έχουν από δω και στο εξής έντονο..... άρωμα Βρυξελλών, αφού όπως έχουμε ήδη αναφέρει τις συζητήσεις με την ελληνική κυβέρνηση αναλαμβάνει το νεοσύστατο Brussels Group, το οποίο αποτελείται από την γνωστή τριπλέτα ΔΝΤ/ΕΚΤ/Κομισιόν και τον ESM/EFSF.

Ποιοι θα εκπροσωπoύν τους θεσμούς;

Ντέκλαν Κοστέλο

kostelo.jpg

Είναι ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στο Brussels Group είναι ο διάδοχος του Ματίας Μορς, ο οποίος αναβαθμίστηκε στις Βρυξέλλες και εγκατέλειψε το περασμένο καλοκαίρι την τότε τρόικα. Ο Κοστέλο είναι απόφοιτος του Τrinity College Dublin και κάτοχος master από το College of Europe

Ο 47χρονος Ιρλανδός Ντέκλαν Κοστέλο, είναι διευθυντής στη Γενική Διεύθυνση Οικονομικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Εργάζεται στην Κομισιόν ως οικονομολόγος από το 1991 και είχε συμμετάσχει στις προετοιμασίες για την υιοθέτηση του ευρώ και την κατάρτιση του Συμφώνου Σταθερότητας και Ανάπτυξης.

Ειδικεύεται στη βιωσιμότητα των δημόσιων οικονομικών, στα συστήματα κοινωνικής ασφάλισης, στα εργασιακά ζητήματα και τις δημοσιονομικές και ασφαλιστικές επιπτώσεις της πληθυσμιακής γήρανσης.

Ο γαλανομάτης κ.Κοστέλο έχει μετάσχει στον σχεδιασμό του ελληνικού προγράμματος προσαρμογής, ενώ από τον περασμένο Μάιο είναι διευθυντής της Διεύθυνσης F της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η οποία ασχολείται με προβλέψεις για τις οικονομικές εξελίξεις σε εννέα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Γερμανία, Αυστρία, Κύπρο, Ελλάδα, Ολλανδία, Τσεχία, Σλοβακία, Κροατία και Ισπανία), ενώ παράλληλα ελέγχει τη συμμόρφωσή τους με το Σύμφωνο Σταθερότητας και Ανάπτυξης και τη Διαδικασία Μακροοικονομικών Ανισορροπιών.

Ρίσι Γκογιάλ

risi.jpg

Είναι ο άντρας που αντικατέστησε τον Πολ Τόμσεν, δηλαδή ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ στην Ελλάδα και ηγήθηκε της μικρής αποστολής του Ταμείου στις συζητήσεις του Παρισιού.

Ο Ινδός οικονομολόγος εργάζεται στο ΔΝΤ από το 2002, όταν έλαβε το διδακτορικό του στα Οικονομικά στο Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ, ένα από τα καλύτερα των ΗΠΑ. Έχει συμμετάσχει σε διάφορες αποστολές στην Ευρωζώνη, την Ουγγαρία, την Κίνα και τη Βραζιλία, ενώ πριν μετακινηθεί στο Ευρωπαϊκό Τμήμα εργαζόταν στο Τμήμα Στρατηγικής, Πολιτικής και Αναθεώρησης του Ταμείου. Σύμφωνα με πληροφορίες, είναι αρκετά προσεκτικός και αρκετά διπλωματικός, ώστε να χειρίζεται επιδέξια τη γραφ��ιοκρατία και τις πολιτικές ισορροπίες εντός του Ταμείου.

Έλληνες συνομιλητές του τον χαρακτηρίζουν «έξυπνο, εργατικό και ευγενικό», ενώ συνεργάτες του στο Ταμείο τονίζουν ότι είναι «ήσυχος και υπάκουος». Ο κ.Γκογιάλ έχει καλή συνεργασία με τον προϊστάμενό του Πόλ Τόμσεν, ο οποίος έχει αναλάβει τα καθήκοντα του διευθυντή του Ευρωπαϊκού Τμήματος.

Ράσμους Ρέφερ

refer2.jpg

Είναι ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας στο Brussels Group και αντικαταστάτης του Κλάους Μαζούχ, ο οποίος πήρε προαγωγή.

Ο Ράσμους Ρέφερ είναι επικεφαλής του Τμήματος Στρατηγικής Νομισματικής Πολιτικής, της σχετικής Διεύθυνσης της ΕΚΤ και θήτευσε με... μεγάλη επιτυχία στο κλιμάκιο της Τρόικας στην Πορτογαλία, παρέα με τον έτερο γνωστό Πόλ Τόμσεν.

LIVE.jpgLIVE2.jpg

Ο εκπρόσωπος της ΕΚΤ έχει το παρατσούκλι "το ζόμπι της Ευρώπης", κυρίως λόγω εμφάνισης, ενώ έχουν κυκλοφορήσει και σχετικά μπλουζάκια με την αφεντιά του!

LIVE4.jpg

Πολλοί ωστόσο λένε ότι, ο χαρακτηρισμός «ζόμπι» δεν προήλθε μόνο λόγω εμφάνισης, αλλά και λόγω της σκληρότητάς του στις διαπραγματεύσεις.
φωτο eurokinissi - ΕΚΠΟΜΠΗ LIVE U, STAR

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top