Διάβημα του ΥΠΕΞ στην Γερμανία για την επίθεση Σόιμπλε στον Βαρουφάκη

Κλιμακώνει την αντίδρασή της η Αθήνα

Διάβημα του ΥΠΕΞ στην Γερμανία για την επίθεση Σόιμπλε στον Βαρουφάκη

​Στα άκρα οδηγούνται οι σχέσεις της Ελλάδας με τη Γερμανία μετά και από την προκλητική επίθεση του Γερμανού υπουργού Οικονομικών εναντίον του Έλληνα ομολόγου του Γ. Βαρουφάκη, τον οποίο χαρακτήρισε «ανόητα αφελή» .

Έτσι σήμερα, το υπουργείο Εξωτερικών προχώρησε σε διάβημα προς το γερμανικό ΥΠΕΞ και σε έντονο ύφος αποδοκίμασε τις δηλώσεις του κ. Σόιμπλε, τις οποίες έκανε την περασμένη Τρίτη μετά την κρίσιμη συνεδρίαση του Eurogroup.

Εκτός από «ανόητα αφελή», ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών είχε δηλώσει στους δημοσιογράφους και ότι ο Γ. Βαρουφάκης χειρίζεται με τον χειρότερο τρόπο τα μέσα ενημέρωσης και ότι ψάχνει για εχθρούς, σχολιάζοντας τη συνέντευξη που είχε δώσει ο Έλληνας ΥΠΟΙΚ στην ιταλική εφημερίδα Corriere della Serra και τις καταγγελίες για παραποίηση των δηλώσεών του.

Και μπορεί ο Γιάνης Βαρουφάκης, χθες, στην εκπομπή On Line να μην θέλησε να δώσει συνέχεια, τονίζοντας ότι σέβεται τον κ. Σόιμπλε και όποτε συνομιλούν αυτό γίνεται με ευπρέπεια, όμως το Μέγαρο Μαξίμου έκρινε ότι θα πρέπει να υπάρξει πιο έντονη αντίδραση.

Κύκλοι του Μαξίμου, ανέφεραν ότι η κυβέρνηση οδηγήθηκε στην κίνηση αυτή διότι ο κ. Σόιμπλε επέδειξε αντιδεοντολογική συμπεριφορά με τους χαρακτηρισμούς του αυτούς και τόνισαν ότι θα συνεχιστεί να εφαρμόζεται και σε πολιτικό και σε διπλωματικό επίπεδο έναν ενιαίο σχέδιο αντίδρασης απέναντι στις προσπάθειες αποδόμησης του Έλληνα υπουργού Οικονομικών.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top