Στην Αθήνα σήμερα τα τεχνικά κλιμάκια του Brussels Group

Θα συλλέξουν μακροοικονομικά και δημοσιονομικά στοιχεία

Στην Αθήνα σήμερα τα τεχνικά κλιμάκια του Brussels Group

​Στην Αθήνα καταφτάνουν σήμερα τα τεχνικά κλιμάκια του Brussels Group, τα οποία, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές θα συλλέξουν μακροοικονομικά και δημοσιονομικά στοιχεία, κάτι που επιβεβαιώθηκε και την Τετάρτη το βράδυ μετά την ολοκλήρωση της πρώτης συνάντησης των θεσμών με εκπροσώπους της ελληνικής κυβέρνησης στη βελγική πρωτεύουσα.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι τη Δευτέρα θα έρθει στην Αθήνα τεχνική ομάδα που θα συλλέξει χρηματοοικονομικά στοιχεία και στοιχεία που σχετίζονται με τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις που έχει δρομολογήσει η κυβέρνηση.

Όσον αφορά στη χθεσινή συνάντηση των εκπροσώπων της κυβέρνησης και των θεσμών στις Βρυξέλλες, κύκλοι του Μαξίμου τόνισαν ότι συμφωνήθηκε πως θα ακολουθηθεί η εξής διαδικασία:

Το Brussels Group θα συζητάει τα τεχνικά ζητήματα της πολιτικής των μεταρρυθμίσεων που έχουν συμφωνηθεί στο Eurogroup και όποτε χρειάζεται θα εξουσιοδοτεί ομάδες για συλλογή δεδομένων που θα έρχονται στην Αθήνα και θα λαμβάνουν τις πληροφορίες που χρειάζονται.

Οι τεχνικές ομάδες που θα έρχονται στην Αθήνα δε θα είναι στα υπουργεία ή στις υπηρεσίες του κράτους.

Η διαπραγμάτευση θα συνεχιστεί με ορίζοντα τη συμφωνία της 20ής Φεβρουαρίου για την εφαρμογή μεταρρυθμίσεων που θα οδηγήσουν στην επανεκκίνηση της οικονομίας και την ανακούφιση της κοινωνίας.

Πληροφορίες μάλιστα αναφέρουν ότι στις χθεσινές επαφές στις Βρυξέλλες, εκτός από το ελληνικό κλιμάκιο, μετείχαν στελέχη της Κομισιόν, της ΕΚΤ, του ΔΝΤ και του ESM/EFSM.

Επικεφαλής των διαπραγματεύσεων από ελληνικής πλευράς είναι ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών Νίκος Θεοχαράκης, ο οποίος πλαισιώνεται από την Έλενα Παναρίτη σύμβουλο του υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη.

Από την πλευρά των θεσμών, οι πληροφορίες θέλουν να συμμετέχουν ως εκπρόσωπος της Κομισιόν ο Ντέκλαν Κοστέλο, ως εκπρόσωπος της ΕΚΤ ο Ράσμους Ρίφερ, ο οποίος αντικατέστησε τον Κλάους Μαζούχ και το ΔΝΤ να εκπροσωπεί ο Ρίσι Γκογιάλ.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top