Καραγκούνης: η τρόικα έρχεται στην Αθήνα, τα ψέματα αποκαλύπτονται

Σακελλαρίδης: η νοσταλγία της ΝΔ για την τρόικα δεν κρύβεται

Καραγκούνης: η τρόικα έρχεται στην Αθήνα,  τα ψέματα αποκαλύπτονται
Κόντρα σχετικά με το αν είναι «τρόικα» ή όχι τα τεχνικά κλιμάκια των «θεσμών» που η κυβέρνηση δηλώνει ότι είναι έτοιμη να τα υποδεχθεί στην Αθήνα, ξέσπασε σήμερα μεταξύ ΝΔ και κυβέρνησης.

Ο Εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας,Κώστας Καραγκούνης, δήλωσε, «για την άφιξη της τρόικα στην Αθήνα», όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση:

«Τώρα αρχίζουν να μπαίνουν στην πραγματική διαπραγμάτευση, διότι μέχρι στιγμής έπαιζαν θέατρο. Έπαιζαν με συμβολισμούς και με λέξεις.

Τώρα μπαίνουν στην ουσία. Συζητάνε με αριθμούς, με την τρόικα και εδώ.

Στο μεταξύ, ο λογαριασμός ανεβαίνει. Ευτυχώς, υπάρχουν άνθρωποι σε όλη την κοινωνία και στο ΣΥΡΙΖΑ που αρχίζουν να βλέπουν τι γίνεται».

Απαντώντας, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης σχολίασε για τη δήλωση του εκπροσώπου τύπου της ΝΔ:

«Η αξιωματική αντιπολίτευση εξακολουθεί να ευθυγραμμίζεται απολύτως με τους πιο σκληροπυρηνικούς ευρωπαϊκούς κύκλους της λιτότητας και των δανειστών.

Η αξιωματική αντιπολίτευση κάνει αναφορά στην πραγματικά διαπραγμάτευση. Το εύλογο ερώτημα που προκύπτει είναι τί γνωρίζει για αυτό το θέμα. Δεν υπάρχει Έλληνας πολίτης που να μην θυμάται την τρόικα να μπαινοβγαίνει στο Μέγαρο Μαξίμου και στα Υπουργεία και να συναποφασίζει με την κυβέρνηση του κ. Σαμαρά για μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις, ομαδικές απολύσεις και τη διάλυση του κοινωνικού κράτους.

Η νοσταλγία της αξιωματικής αντιπολίτευσης για εκείνες τις μέρες είναι κατανοητή, αλλά αναλαμβάνουμε να τους ενημερώσουμε ότι έχουν παρέλθει ανεπιστρεπτί από τις 25 Ιανουαρίου.

Η πραγματική διαπραγμάτευση έχει όντως ξεκινήσει από την πρώτη μέρα της σημερινής κυβέρνησης. Και απόδειξη αυτού είναι ότι το email του κ. Χαρδούβελη έχει μπει στο χρονοντούλαπο, ενώ οι μεταρρυθμίσεις που θα επανεκκινήσουν την οικονομία και θα δώσουν ανάσα στην κοινωνία τίθενται σε εφαρμογή».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top