Δένδιας: «Λιτός βίος» με προσλήψεις και αυξήσεις σε προνομιούχους συνομιλητές

Ερώτηση στον υπουργό Οικονομικών

Ερώτηση στον Υπουργό Οικονομικών Γ. Βαρουφάκη κατέθεσε ο βουλευτής της ΝΔ Ν. Δένδιας, στην οποία κάνει λόγο για «λιτό βίο για τους φορολογούμενους» , με «‘άνευ όρων’ επαναπροσλήψεις και μισθολογικές αυξήσεις για τους προνομιούχους συνομιλητές της Κυβέρνησης σε ΕΡΤ και ΔΕΗ».

Ο κ. Δένδιας καταλήγει στην ερώτησή του:

«Ερωτάται ο κ. Υπουργός: α) Κατά πόσο συνάδουν προς τις αρχές δημοσιονομικής εποπτείας και εταιρικής διακυβέρνησης, αλλά και τις κυβερνητικές εξαγγελίες περί ���λιτού βίου’ και ισοσκελισμένων προϋπολογισμών οι ως άνω πρωτοβουλίες επανόδου στο καθεστώς της ΕΡΤ ΑΕ και πρόσθετων μισθολογικών αυξήσεων στη ΔΕΗ ΑΕ; β) Δεσμεύεται η Κυβέρνηση ότι οι ως άνω πρωτοβουλίες δεν θα επιβαρύνουν οικονομικά τους φορολογούμενους, το συμφέρον των οποίων είναι ταγμένες να υπηρετούν;».

Σε άλλη ερώτηση προς τους Υπουργούς Οικονομικών και Οικονομίας, ο κ. Δένδιας αναφέρεται στην πολιτική αβεβαιότητα που προκαλεί διακοπή πίστωσης προς ελληνικές εισαγωγικές επιχειρήσεις και απειλεί με ελλείψεις αγαθών και αυξήσεις τιμών στην αγορά και ερωτά τους συναρμόδιους υπουργούς: «τι μέτρα προτίθενται να λάβουν προκειμένου να αποκατασταθεί διεθνώς η εμπιστοσύνη προς την εθνική οικονομία και τις ελληνικές επιχειρήσεις;».
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top