Κλείνει το μάτι σε Grexit η Ευρωπαϊκή Αριστερά: 4 βουλευτές ζητούν πρόβλεψη στον προϋπολογισμό!

Επίθεση από ΝΔ: Καλεί τον ΣΥΡΙΖΑ να καταδικάσει την τροπολογία

Κλείνει το μάτι σε Grexit η Ευρωπαϊκή Αριστερά: 4 βουλευτές ζητούν πρόβλεψη στον προϋπολογισμό!

Εύλογα ερωτήματα αλλά και έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει η κίνηση τεσσάρων ευρωβουλευτών της Ευρωπαϊκής Αριστεράς, στην οποία ανήκει και ο ΣΥΡΙΖΑ.

Οι ευρωβουλευτές Ζοάο Φερέιρα, Μιγκέλ Βέγκας και Ινές Κριστίνα Ζούμπερ του Πορτογαλικού Κομμουνιστικού Κόμματος και ο ανεξάρτητος Ιρλανδός ευρωβουλευτής Λουκ Μινγκ Φλάναγκαν ζητούν, με την τροπολογία υπ' αριθμόν 28, να προετοιμαστεί το έδαφος για την αποχώρηση χωρών από την ευρώζωνη, φωτογραφίζοντας εμμέσως πλην σαφώς την Ελλάδα!

Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά, η τροπολογία «τάσσεται υπέρ της θέσπισης ενός προγράμματος στήριξης των χωρών, των οποίων η συνέχιση της παραμονής στη ζώνη του ευρώ έχει αποδειχθεί ότι δεν είναι βιώσιμη, και το οποίο να παρέχει τη δέουσα αντιστάθμιση για τις ζημίες που θα υποστούν από έξοδο κατόπιν διαπραγματεύσεων από τη ζώνη του ευρώ».

Το θέμα ανέδειξε ο ευρωβουλευτής της ΝΔ Γιώργος Κύρτσος, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι συμμετέχει σε σχέδια εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη.

Την ίδια ώρα, για «πρωτοφανή τροπολογία» έκανε λόγο η ΝΔ, η οποία κάλεσε τον ΣΥΡΙΖΑ να την καταδικάσει.

«Καλούμε τον ΣΥΡΙΖΑ να αντιδράσει άμεσα και να καταδικάσει την πρωτοφανή τροπολογία που κατέθεσαν τέσσερις ευρωβουλευτές της ομάδας της Ευρωπαϊκής Αριστεράς στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, με την οποία ζητούν την οικονομική στήριξη από τον ευρωπαϊκό προϋπολογισμό του 2016 χωρών που πρόκειται να βγουν από την Ευρωζώνη» δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Κώστας Καραγκούνης.

Ο ίδιος καλεί την κυβέρνηση «να μην αφήσει να πλανάται εκτός Ελλάδος η υποψία ότι η παράταξη, την οποία εκπροσώπησε ο κ. Τσίπρας στις Ευρωεκλογές, προετοιμάζει το έδαφος για έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top