Μαριάς σε Γιούνκερ στην Ευρωβουλή: κάνατε νεκροταφείο την Ελλάδα

«Ο ελληνικός λαός δεν δέχεται πλέον εντολές»

Μαριάς σε Γιούνκερ στην Ευρωβουλή: κάνατε νεκροταφείο την Ελλάδα
«Η τρόικα και τα μνημόνια έχουν μετατρέψει την Ελλάδα σε ένα απέραντο κοινωνικό νεκροταφείο και το 40% του Ελληνικού λαού ζει κάτω από τα όρια της φτώχειας ενώ οι άνεργοι έχουν φτάσει το 1,5 εκατομμύριο» ανέφερε ο Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής, και Αντιπρόεδρος των Ευρωπαίων Αντιφεντεραλιστών Νότης Μαριάς, απευθυνόμενος προς τον Πρόεδρο της Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, ο οποίος παραβρέθηκε σήμερα στη συνεδρίαση της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο.

«Κύριε Γιούνκερ ο ελληνικός λαός δεν δέχεται πλέον εντολές από την διεθνή των δανειστών» ανέφερε ακόμη στον πρόεδρο της Κομισιόν ο Ν. Μαριάς.

Ο ίδιος πρόσθεσε: «Οι ευθύνες οι δικές σας ως πρώην Προέδρου του Eurogroup για την κατάσταση αυτή είναι τεράστιες. Άλλωστε τις αναγνωρίσατε και εσείς σε πρόσφατη συνέντευξή σας. Αντί λοιπόν να υπάρξει αλλαγή στάσης απέναντι στην Ελλάδα η ιερά συμμαχία των δανειστών συνεχίζει την εκβιαστική της πολιτική. Έτσι την ώρα που η ΕΚΤ σκορπάει απλόχερα πάνω από 60 δισεκ. το μήνα αγοράζοντας κρατικά ομόλογα ο Ντράγκι σφίγγει τη θηλιά γύρω από την Ελλάδα προκαλώντας πιστωτική ασφυξία».

Ο Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής πρόσθεσε:

«Κύριε Γιούνκερ πρέπει να το πάρετε απόφαση. Ο ελληνικός λαός στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου αποφάσισε να αλλάξει πορεία και παλεύει ενωμένος για τη διαγραφή του επονείδιστου χρέους και τη διεκδίκηση των γερμανικών αποζημιώσεων».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top