Η τρόικα πέθανε… Ζήτω το Brussels Group!

Ξεκίνησε η συνάντηση στις Βρυξέλλες με τα τεχνικά κλιμάκια

Η τρόικα πέθανε… ζήτω η νέα τρόικα! Και το όνομα αυτής; Brussels Group ή -ελληνιστί- η ομάδα των Βρυξελλών!

Οι συζητήσεις της ελληνικής κυβέρνησης με τα τεχνικά κλιμάκια των 3 θεσμών (ΕΚΤ, ΕΕ, ΔΝΤ) συν ένα κλιμάκιο του ESM ξεκίνησαν στις 15.00 ώρα Ελλάδος στις Βρυξέλλες, με πηγές του Μεγάρου Μαξίμου να ξεκαθαρίζουν ότι η διαπραγμάτευση με την ομάδα των Βρυξελλών θα είναι πολιτική και τεχνική και θα γίνεται μεταξύ ομολόγων στην πρωτεύουσα του Βελγίου.

Όπως τονίζουν κύκλοι της κυβέρνησης, για εξειδικευμένα ζητήματα που πιθανόν θα ανακύπτουν σε σχέση με στοιχεία που καλείται να υποβάλλει η ελληνική πλευρά κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων και προκειμένου να αρθούν αμφισβητήσεις ή ελλείψεις στοιχείων, θα δίνεται η δυνατότητα στο Brussels Group να ορίζει τεχνικούς συμβούλους που θα επισκέπτονται την Αθήνα για επιτόπου έλεγχο.

Από το Μέγαρο Μαξίμου, πάντως, ξεκαθαρίζουν ότι οι τεχνικοί σύμβουλοι της ομάδας των Βρυξελλών θα συναντώνται μόνο με ομόβαθμούς τους όταν επισκέπτονται την Αθήνα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top