Στρατούλης κατά Σόιμπλε: Είναι εμμονικός - Η Ελλάδα δεν είναι μπανανία

Τι είπε σε τηλεοπτικές του δηλώσεις

Στρατούλης κατά Σόιμπλε: Είναι εμμονικός - Η Ελλάδα δεν είναι μπανανία

​Την αντίδραση του αναπληρωτή υπουργού Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Δημήτρη Στρατούλη, προκάλεσαν τα πυρά του Γερμανού υπουργού Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, κατά του Γιάνη Βαρουφάκη.

«Ζήτησαν με θρασύτητα την αντικατάσταση του υπουργού Οικονομικών. Πού νόμιζαν ότι βρίσκονται; Ότι η Ελλάδα είναι μπανανία, προτεκτοράτο; Επειδή τους έμαθε ο Σαμαράς και ο Βενιζέλος; Θα μας πουν ποιους θα έχουμε υπουργούς;», διερωτήθηκε με έντονο ύφος ο κ. Στρατούλης, χαρακτηρίζοντας «εμμονικό» τον κ. Σόιμπλε, καλώντας τον γερμανό υπουργό να κάνει αυτοκριτική.

Σύμφωνα με τον κ.Στρατούλη, προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι να ανταποκριθεί στις προσδοκίες του ελληνικού λαού. «Δεν είναι προτεραιότητες ούτε οι εκλογές, ούτε τα δημοψηφίσματα», διευκρίνισε.

«Η συμφωνία που κάναμε, δεν θα μας αποτρέψει να εφαρμόσουμε κατά γράμμα τις προγραμματικές δηλώσεις του Πρωθυπουργού και των υπουργών. Θα βαδίσουμε με βάση το πρόγραμμά μας» τόνισε ο υπουργός στην πρωινή ειδησεογραφική εκπομπή του ΑΝΤ1 και πρόσθεσε «Αν εφάρμοζα τους μνημονιακούς νόμους για φέτος, για το 2015, θα αφαιρούσα από τις τσέπες του ελληνικού λαού 500 εκατ. ευρώ από μείωση επικουρικών συντάξεων, από περιορισμό των δικαιούχων του ΕΚΑΣ και από μείωση των κύριων συντάξεων».

Ο κ. Στρατούλης διαβεβαίωσε ότι υπάρχουν ισοδύναμα μέτρα, για να μην γίνει μείωση στις επικουρικές συντάξεις.
Παράλληλα, ο κ.Στρατούλης είπε ότι μέσα στην εβδομάδα θα κατατεθεί το νομοσχέδιο για τις 100 δόσεις.
ΦΩΤΟ eurokinissi

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top