Έτοιμη να δεχτεί τα τεχνικά κλιμάκια η κυβέρνηση-Που θα εγκατασταθούν και ποιούς θα βλέπουν

«Αν συμφωνηθεί να έρθουν αύριο είμαστε έτοιμοι» είπε ο Μάρδας-Τι λέει το Μαξίμου

Έτοιμη να δεχτεί τα τεχνικά κλιμάκια η κυβέρνηση-Που θα εγκατασταθούν και ποιούς θα βλέπουν

Με… ανοιχτές αγκάλες περιμένει το υπουργείο Οικονομικών τα τεχνικά κλιμάκια για συζητήσεις στην Αθήνα. Έτσι μετά τις διαφωνίες και τις διενέξεις για το που θα λάβουν χώρα οι διαπραγματεύσεις και ενώ ξεκίνησαν σήμερα οι συζητήσεις Ελλάδας-δανειστών στις Βρυξέλλες, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Δημήτρης Μάρδας αποκάλυψε το πρωί της Τετάρτης ότι αναμένεται τεχνικό κλιμάκιο στην ελληνική πρωτεύουσα.

Στο ερώτημα αν θα έρθει παράλληλα ή μετά την ολοκλήρωση της διαπραγμάτευσης, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών απάντησε: «Εμείς ήδη είμαστε έτοιμοι, αυτήν την στιγμή, να υποδεχθούμε όποιον συμφωνηθεί να έρθει… H συμφωνία έχει κάποια όρια, δεν έχει σχέση με την προηγούμενη συμφωνία, όπου έρχονταν τρία άτομα και “έσερναν” όλα τα υπουργεία και οι υπουργοί έτρεχαν από πίσω τους» .

«Αν συμφωνηθεί να έρθουν αύριο είμαστε έτοιμοι» πρόσθεσε.

Όπως εξήγησε ο κ.Μάρδας, μιλώντας στον Real Fm και τον Νίκο Χατζηνικολάου, «θα έρθουν κάποιοι τμηματάρχες ή διευθυντές που θα δουν τους ομόλογούς τους που κάνουν την τεχνική δουλειά, η οποία σε τελική ανάλυση, προβλέπεται και στο πλαίσιο της συνθήκης του Μάαστριχτ».

«Έχουμε και το ρυθμιστικό πλαίσιο το καινούργιο, μετά το 2011, της Ευρωπαϊκής Ένωσης και αυτό προβλέπει έναν μηχανισμό εποπτείας. Ως εκ τούτου, έτσι θα εξελιχθούν τα πράγματα, σύμφωνα με τις οδηγίες που θα πάρουμε από πάνω από τους διαπραγματευτές μας» πρόσθεσε.

Μα��ίμου: Ξεκίνησαν οι συζητήσεις με Κομισιόν, ΕΚΤ, ΔΝΤ και ESM-Μπορεί η διαπραγμάτευση να συνεχιστεί στην Αθήνα

Την ίδια ώρα συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα, αποκάλυψαν ότι σήμερα στις 14:00 (ώρα Βρυξελλών) τα τεχνικά κλιμάκια ξεκινούν τις εργασίες τους, τονίζοντας ότι θα μετέχουν στελέχη από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, την ΕΚΤ, το ΔΝΤ, τον ESM/EFSM, καθώς και από την Ελλάδα.

Μάλιστα, κυβερνητικοί κύκλοι επιβεβαίωσαν έμμεσα τις δηλώσεις του κ.Μάρδα, χωρίς να αποκλείουν την έλευση τεχνικών κλιμακίων στην Ελλάδα.

«Η διαπραγμάτευση, πολιτική και τεχνική, θα γίνει στις Βρυξέλλες, χωρίς αυτό να αποκλείει ότι κλιμάκια των θεσμών δεν θα μπορούν να έρθουν στην Ελλάδα, προκειμένου να συλλέξουν στοχευμένα στοιχεία. Τα κλιμάκια αυτά, των οποίων οι επισκέψεις θα αποφασίζονται από κοινού με την Ελληνική πλευρά, θα είναι χαμηλόβαθμα και, φυσικά, οι επαφές τους θα γίνονται με ομόβαθμούς τους» διευκρίνισαν.
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top