Χιλιάδες προσλήψεις και μονιμοποιήσεις στο Δημόσιο:ΔΕΣ αν μπορείς να διεκδικήσεις μια θεσούλα!

Τι προβλέπει το νομοσχέδιο Κατρούγκαλου

Νέο «εγκεφαλικό» στους δανειστές αναμένεται να προκαλέσουν τα σχέδια της ελληνικής κυβέρνησης για χιλιάδες προσλήψεις και μονιμοποιήσεις στο Δημόσιο!

Σύμφωνα με το νομοσχέδιο που παρουσίασε χθες Τρίτη ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Γιώργος Κατρούγκαλος πιάνουν δουλειά σε υπουργεία το επόμενο διάστημα 6.000 επιτυχόντες τ��υ ΑΣΕΠ, ενώ προχωρά και η μονιμοποίηση 40.000 υπαλλήλων αορίστου χρόνου που εργάζονται στο στενό δημόσιο τομέα, στους ΟΤΑ και στα νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου. Επίσης επαναπροσλαμβάνονται στις εργασίες τους οι απολυμένοι δημόσιοι υπάλληλοι και όσοι είχαν τεθεί σε διαθεσιμότητα (3.900 υπάλληλοι - διοικητικοί ΑΕΙ, καθηγητές τεχνικής εκπαίδευσης, σχολικοί φύλακες).

Πιο συγκεκριμένα, οι 6.000 επιτυχόντες του ΑΣΕΠ θα μπορούν να επιλέξουν μία θέση σε ένα από τα Υπουργεία που έχουν ανάγκες σε ανθρώπινο προσωπικό. Έτσι θα «απελευθερωθούν» από την προκήρυξη με την οποία πέτυχαν στο ΑΣΕΠ και θα επισπευστεί ο διορισμός τους.

Οι απολυμένοι υπάλληλοι θα επιστρέψουν στο Δημόσιο, στο Υπουργείο που ανήκουν, ενώ εθελοντικά θα μπορούν να συμμετέχουν και στη "μίνι" κινητικότητα.
Επιπρόσθετα έχει δοθεί εντολή να εφαρμοστούν αμετάκλητες δικαστικές αποφάσεις που αφορούν στο διορισμό 800 υπαλλήλων δευτεροβάθμιας και υποχρεωτικής εκπαίδευσης στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, οι οποίοι είχαν συμμετάσχει σε διαγωνισμό του ΑΣΕΠ.
Κατρούγκαλος: Δεν δεσμεύομαι ��πό το μνημόνιο-Αν υπάρξει θέμα με τους εταίρους, θα διαπραγματευτούμε

Ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης Γ.Κατρούγκαλος υποστηρίζει ότι η επαναπρόσληψη των 1.036 απολυθέντων και των 2.892 που βρίσκονται σε διαθεσιμότητα, δεν αποτελεί μονομερή ενέργεια της κυβέρνησης, όπως θεωρούν πιστωτές μας.

«Δεν δεσμεύομαι από το μνημόνιο, αλλά από τον προϋπολογισμό, στον οποίο προβλέπονται συνολικά 15.000 προσλήψεις. Αν τεθεί θέμα από τους δανειστές μας, θα διαπραγματευτούμε» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κατρούγκαλος

Στο σημείο αυτό, πάντως, δεν αποκλείεται να προκύψει ζήτημα καθώς στο μεσοπρόθεσμο προβλέπονται 11.000 προσλήψεις.

«Εφόσον τεθεί ζήτημα, θα διαπραγματευθούμε, αλλά στη βάση της πολιτικής μας. Δεν θεωρούμε ότι δεσμευόμαστε από το Μνημόνιο» είπε ο κ. Κατρούγκαλος και διευκρίνισε ότι στις 15.000 προσλήψεις δεν θα συνυπολογιστούν οι προσλήψεις από την ανασύσταση της ΕΡΤ.
φωτο eurokinissi

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top