Βενιζέλος σε Τσίπρα: Πότε θα φέρετε τη συμφωνία για κύρωση στη Βουλή;

«Να μη συνδέεται η έξοδος από την κρίση με το θέμα των αποζημιώσεων»

Βενιζέλος σε Τσίπρα: Πότε θα φέρετε τη συμφωνία για κύρωση στη Βουλή;

Κριτική στην κυβέρνηση αναφορικά με τη συμφωνία για την παράταση της δανειακής σύμβασης άσκησε ο Ευάγγελος Βενιζέλος μιλώντας στη Βουλή.

«Δεν ήρθε για έγκριση στη Βουλή ένα μείζον κείμενο που δεσμεύει τη χώρα σε πολύ σημαντικά ζητήματα. Έχει υπογραφεί κατά παράβαση του Συντάγματος και δεν έχει έρθει ούτε υπό τον τύπο μιας συζήτησης σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών. Θα ξεχάσουμε το μέλλον σε μια συζήτηση ενεργό αλλά ιστορική;» διερωτήθηκε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Ο πρόεδρος του ��ΑΣΟΚ προέταξε ως μείζον θέμα την προετοιμασία της ελληνικής Δημοκρατίας νομικά και πολιτικά στην υπόθεση της διεκδίκησης των γερμανικών επανορθώσεων έναντι «επικοινωνιακών εσωτερικών αναγκών» και τόνισε πως αν το μεγάλο αυτό ζήτημα «της ιστορικής δικαιοσύνης και αλήθειας το αντιμετωπίσουμε όπως το τρέχον μείζον ζήτημα της εθνικής στρατηγικής για την έξοδο από την κρίση, θα οδηγηθούμε σε αδιέξοδο».

Αφού υπενθύμισε το πόρισμα της ομάδας εργασίας του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους και τις κινήσεις της προηγούμενης κυβέρνησης για το θέμα, ο κ. Βενιζέλος κάλεσε να μη συνδεθεί το θέμα των αποζημιώσεων με την ανοιχτή διαπραγμάτευση για την έξοδο της Ελλάδας από την κρίση και το Μνημόνιο.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top