Διαψεύδει για δημοψήφισμα και ο Κατρούγκαλος: Σεβασμός στο μήνυμα της κάλπης

«Δεν αποδεχόμαστε τη λογική “λιτότητα ή ξαφνικός θάνατος”»

Διαψεύδει για δημοψήφισμα και ο Κατρούγκαλος: Σεβασμός στο μήνυμα της κάλπης

​«Σεβασμό στο μήνυμα της κάλπης» ζήτησε ο Γιώργος Κατρούγκαλος, ο οποίος μιλώντας στη γαλλική εφημερίδα Liberation διέψευσε τα περί δημοψηφίσματος με αφορμή τη συνέντευξη του Γιάνη Βαρουφάκη στην Corriere della sera.

O υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης τόνισε ότι ο κ. Βαρουφάκης δεν προσπαθεί να δραματοποιήσει την κατάσταση και σημείωσε ότι η κυβέρνηση βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με τους δανειστές για την εξεύρεση συμφωνίας «κυρίως για το ζήτημα του χρέους».

«Στην τελική συμφωνία του Φεβρουαρίου με τους Ευρωπαίους εταίρους μας αποφύγαμε να υποβληθούμε σε έναν νέο εκβιασμό για ακόμη μία φορά. Τουλάχιστον μέχρι στιγμής δεν λειτουργούμε στο πλαίσιο της λογικής που επικρατούσε μέχρι τώρα: είτε αποδέχεστε τους όρους της λιτότητας, είτε υφίστασθε ξαφνικό θάνατο. Θα πρέπει επομένως να συμβάλουμε στην επικράτηση της θέσης μας, που είναι ο σεβασμός στο μήνυμα της κάλπης» σημείωσε ο κ. Κατρούγκαλος.

Απαντώντας σε ερώτηση για αλλαγές «σημειολογικής φύσεως» που έγιναν στη νέα ελληνική κυβέρνηση (πχ. η τρόικα που έγινε θεσμοί), ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης είπε ότι πρόκειται για αλλαγές ουσίας: «Πολλοί πιστεύουν ότι καμφθήκαμε και ότι επί της ουσίας δεν αλλάζει τίποτα. Κάνουν λάθος. Αυτό που αλλάζει είναι ότι δεν υποτασσόμαστε πλέον. Ένα παράδειγμα, η κατάθεση του νομοσχεδίου που αφορά την ανθρωπιστική κρίση στην οποία βρίσκεται ο λαός μας. Οι μεταρρυθμίσεις, οι οποίες προτείναμε, θα συζητηθούν με τους εταίρους μας. Ο χαρακτήρας τους είναι καθαρά κοινωνικός».

Τέλος, υποστήριξε ότι ο ίδιος και η κυβέρνηση δεν θα κάνουν πίσω στο θέμα της επαναπρόσληψης περίπου 3.000 υπαλλήλων, οι οποίοι απολύθηκαν από την προηγούμενη κυβέρνηση».
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top