Ντάισελμπλουμ: αν δεν έρθουν οι «θεσμοί» στην Αθήνα δεν θα υπάρξει και αξιολόγηση

Εμπλοκή και αναχώρηση Βαρουφάκη – Χουλιαράκη από τις Βρυξέλλες

Για εμπλοκή με την Αθήνα στο ζήτημα της ολοκλήρωσης της αξιολόγησης προειδοποίησε ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, στην περίπτωση που οι εκπρόσωποι των δανειστών δεν είναι ευπρόσδεκτοι στην Αθήνα, με δηλώσεις του στο περιθώριο της συνεδρίασης των υπουργών Οικονομικών της ΕΕ στις Βρυξέλλες.

Mιλώντας νωρίτερα στο RTL o Nτάισελμπλουμ ανέφερε ότι �� Ελλάδα θα πρέπει να συμμορφωθεί άμεσα με τους όρους της δανειακής συμφωνίας, διαφορετικά οι αγορές θα αρχίσουν να χάνουν ξανά την εμπιστοσύνη τους στη χώρα.

Προηγήθηκε μάλιστα ένα "θρίλερ" για το τι ακριβώς εννούσε ο ο πρόεδρος του Eurogroup και αν ήταν όρος η επίσκεψη των θεσμών στην Αθήνα για την έναρξη της συζήτησης αύριο στα τεχνικά κλιμάκια, για να διευκρινιστεί τελικά ότι οι δηλώσεις του αφορούσαν την ολοκλήρωση της αξιολόγησης.

Με αφορμή πάντως την έναρξη της προγραμματισμένης για αύριο συζήτησης με τα τεχνικά κλιμάκια, ο ίδιος ανέφερε ότι «πρέπει να γίνει αύριο κιόλας», «ενώ πρόσθεσε ότι «αν το πρόγραμμα εξακολουθήσει να "κείτεται νεκρό στη γωνία", τότε δεν θα υπάρχει αρκετή εμπιστοσύνη σε αυτό και θα επιστρέψει το κλίμα δυσπιστίας απέναντι στην Ελλάδα», προσέθεσε ο επικεφαλής του Eurogroup, επαναλαμβάνοντας ότι η Αθήνα δεν πρόκειται να λάβει καμία δόση, μέχρι να θέσει σε εφαρμογή της μεταρρυθμίσεις, αντί να συζητά για αυτές».

Η κυβέρνηση από την πλευρά της διαψεύδει ότι αύριο θα εγκατασταθούν τα τεχνικά κλιμάκια στο ΓΛΚ και διαμήνυσε ότι εκπρόσωποι των θεσμών είναι ευπρόσδεκτοι στην Αθήνα, αλλά αν χρειαστεί και αν αποδεδειγμένα παραστεί ανάγκη.

Ενδεικτικό του κλίματος είναι και το γεγονός ότι αναχώρησαν ήδη από τις Βρυξέλλες τόσο ο υπουργός Οικονομικών Γ. Βαρουφάκης (λόγω προγραμματισμένων για αύριο συναντήσεων στο Παρίσι) όσο και ο πρόεδρος του ΣΟΕ Γ. Χουλιαράκης. Ο τελευτα��ος φέρεται μάλιστα να έρχεται στην Αθήνα προκειμένου να συλλέξει τα στοιχεία που θα αναζητούσαν στην χώρα μας οι "θεσμοί" και να τους τα παρουσιάσει στις Βρυξέλλες!
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top