Κατρούγκαλος: «Δεν είναι μονομερής ενέργεια η επαναπρόσληψη των απολυθέντων»

«Όσοι επιστρέψουν, δεν θα αποζημιωθούν αναδρομικά»

Κατρούγκαλος: «Δεν είναι μονομερής ενέργεια η επαναπρόσληψη των απολυθέντων»
Έτοιμο είναι το πρώτο νομοσχέδιο του υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης και περιμένει το πράσινο φως από το Μαξίμου για την κατάθεσή του στη Βουλή.
Μεταξύ άλλων προβλέπει την επαναπρόσληψη όλων όσοι βρέθηκαν εκτός Δημοσίου, λόγω μνημονίου, αλλά και τη μονιμοποίηση των εργαζομένων αορίστου χρόνου.
Ο αρμόδιος υπουργός Γιώργος Κατρούγκαλος αναμένεται να στείλει αύριο εγκύκλιο σε όλα τα υπουργεία, προκειμένου να του καθορίσουν τυχόν κενές θέσεις που χρήζουν άμεσης κάλυψης, τις οποίες να καταλάβουν όσοι βρέθηκαν εκτός Δημοσίου, εξαιτίας του μνημονίου, ή αδιόριστοι επιτυχόντες του ΑΣΕΠ.
Ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης υποστηρίζει ότι η επαναπρόσληψη των 1.036 απολυθέντων και των 2.892 που βρίσκονται σε διαθεσιμότητα, δεν αποτελεί μονομερή ενέργεια της κυβέρνησης, όπως θεωρούν πιστωτές μας, και δήλωσε ξεκάθαρα ο Γερμανός κυβερνητικός εκπρόσωπος.
«Δεν δεσμεύομαι από το μνημόνιο αλλά από τον προϋπολογισμό, στον οποίο προβλέπονται συνολικά 15.000 προσλήψεις. Αν τεθεί θέμα από τους δανειστές μας, θα διαπραγματευτούμε» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κατρούγκαλος.
Ο υπουργός, πάντως, μιλώντας στους διαπιστευμένους συντάκτες, ξεκαθάρισε ότι όσοι επιστρέψουν, δεν θα αποζημιωθούν αναδρομικά για το διάστημα που έμειναν εκτός Δημοσίου, αν και αναγνώρισε ότι αυτό αποτελεί αδικία εις βάρος τους.
Επιστρέφουν οι σχολικοί φύλακες
Στο νομοσχέδιο του υπουργείου, που αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή ως το τέλος του μήνα, προβλέπεται η επανασύσταση των σχολικών φυλάκων, αλλά όχι προς το παρόν των δημοτικών αστυνομικών.
Η τοποθέτηση όλων στο Δημόσιο ή στην Αυτοδιοίκηση, συμπεριλαμβανομένων και των περίπου 4.500 αδιόριστων του ΑΣΕΠ, θα γίνει μέσω κινητικότητας. Διαφορετικά θα καθυστερήσει, μέχρις ότου ολοκληρωθούν οι διαδικασίες επανασύστασης αντίστοιχων προσωποπαγών θέσεων.
Ο υπουργός ανακοίνωσε, εξάλλου, ότι θα μονιμοποιηθούν οι 47.000 εργαζόμενοι ως αορίστου χρόνου.
Ρεπορτάζ: Γιάννης Ευσταθίου
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top