Επιμένε�� για συνέδριο η Μπακογιάννη

«Είναι δύναμη ο διάλογος για ένα κόμμα που πρόσφατα έχασε τις εκλογές»

Στην ανάγκη να οδηγηθεί η ΝΔ σε τακτικό συνέδριο επιμένει η Ντόρα Μπακογιάννη.

«Έχω πει στον κ. Σαμαρά να μην φοβάται το συνέδριο. Αν αντιληφθεί ότι θα τεθεί θέμα ηγεσίας και ότι ο ίδιος θα μείνει εκτός, τότε θα έχει την ευκαιρία να παραιτηθεί από πριν. Είναι αρκετοί οι βουλευτές που επιθυμούν να οδηγηθεί το κόμμα σε συνέδ��ιο κι όχι σε συνδιάσκεψη» σημείωσε η βουλευτής της ΝΔ μιλώντας στα Παραπολιτικά FM.

Σύμφωνα με την ίδια, η ΝΔ έχει να αντιμετωπίσει ένα ουσιαστικό πρόβλημα: «Πρέπει να κάνει μια σοβαρή αυτοκριτική για το πώς έχασε τις εκλογές. Δεν την κάναμε ακόμη. Η ΝΔ πρέπει να ξαναβρεί τον τρόπο να ξαναγίνει "συνομιλητής" της κοινωνίας. Να μπορέσουμε να δώσουμε φωνή στη βάση».

«Στην ΚΟ είναι π��ειοψηφία οι βουλευτές που θέλουν το συνέδριο. Αυτό που κανείς μας δεν θέλει είναι η εσωτερική ρήξη. Γι' αυτό η προσπάθεια γίνεται προκειμένου να πειστεί ο ίδιος ο κ. Σαμαράς. Είναι οφθαλμοφανές ότι πρέπει να πάμε σε συνέδριο. Είναι δύναμη ο διάλογος για ένα κόμμα που πρόσφατα έχασε τις εκλογές» πρόσθεσε η κα Μπακογιάννη.

Τέλος, σχολιάζοντας τις δηλώσεις του Νίκου Δένδια ότι η ΝΔ κινδυνεύει να μετατραπεί σε ακροδεξιό κόμμα, η Ντόρα Μπακογιάννη είπε: «Θα περίμενα με λίγο περισσότερο σεβασμό και ταπεινοφροσύνη να εκφράζει ο καθένας την άποψή του. Όταν κέρδισε τις εκλογές, ήταν "η μεγάλη κεντροδεξιά". Εξέφρασε το κέντρο, αλλά κάλυψε και όλο τον χώρο της δεξιάς. Αυτό περιμένω εγώ από τη μεγάλη κεντροδεξιά. Δεν περιμένω να γίνουμε ένα κακέκτυπο άλλων κομμάτων. Η μεγάλη ευρωπαϊκή κεντροδεξιά δεν είναι ένα κόμμα που είναι ακραίo».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top