Στη δημόσια διαβούλευση το νομοσχέδιο για τις επαναπροσλήψεις στο Δημόσιο

Τις επόμενες ημέρες σύμφωνα με τον Γ. Κατρούγκαλο

Στη δημόσια διαβούλευση  το νομοσχέδιο για τις επαναπροσλήψεις στο Δημόσιο
Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να τεθεί σε δημόσια διαβούλευση το σχέδιο νόμου του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, που αφορά την επαναπρόσληψη των απολυμένων δημοσίων υπαλλήλων, την κατάργηση μνημονιακών διατάξεων στο πειθαρχικό δίκαιο και την πιλοτική εφαρμογή της Κάρτας του Πολίτη.

Ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Γιώργος Κατρούγκαλος, δεν εισήλθε σε λεπτομέρειες για το τι θα περιλαμβάνει ακριβώς το σχέδιο νόμου, λέγοντας ότι πρέπει πρώτα να ενημερωθούν η Βουλή και οι αρμόδιοι, ενώ απαντώντας σε σχετική ερώτηση τόνισε ότι θα προωθηθεί το κυβερνητικό σχέδιο, όπως έχει αποφασιστεί, χωρίς να αποκλείσει το ενδεχόμενο διαπραγμάτευσης με τους δανειστές. Πρόσθεσε δεν ότι έως στιγμής δεν έχουν εκφραστεί ενστάσεις από μέρους τους.

Ο κ. Κατρούγκαλος επισήμανε, μιλώντας στους διαπιστευμένους συντάκτες του υπουργείου, ότι στο υπό κατάθεση σχέδιο νόμου, θα περιλαμβάνεται πρόβλεψη για τη μονιμοποίηση περίπου 40.000 υπαλλήλων αορίστου χρόνου που εργάζονται στον στενό δημόσιο τομέα, στους ΟΤΑ και στα νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου, ενώ σημείωσε ότι η μονιμοποίηση των παραπάνω υπαλλήλων δεν θα έχει κανένα δημοσιονομικό κόστος και ότι παράλληλα θα βοηθήσει στο σχέδιο της κυβέρνησης για μία αποδοτική και αποτελεσματική κινητικότητα.

Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία δεν θα αφορά το επιστημονικό προσωπικό των ανεξάρτητων Αρχών, τα νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου και τους δικηγόρους με έμμισθη εντολή, ενώ το ασφαλιστικό τους καθεστώς θα παραμείνει στο ΙΚΑ.

Όσον αφορά την επαναπρόσληψη των απολυμένων υπαλλήλων, τόνισε ότι θα επιστρέψουν όλοι στο Δημόσιο και στο υπουργείο που ανήκουν, ενώ εθελοντικά θα μπορούν να συμμετέχουν και στη «μίνι» κινητικότητα.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top