Φωτογραφικές διατάξεις στο νομοσχέδιο της ΕΡΤ καταγγέλλει το ΠΑΣΟΚ

«Ιδρύει την Ραδιοτηλεόραση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ η κυβέρνηση» ισχυρίζεται

Σφοδρή κριτική κατά της κυβέρνησης ασκεί το ΠΑΣΟΚ για το νομοσχέδιο επαναλειτουργίας της ΕΡΤ, για το οποίο, μεταξύ άλλων, καταγγέλλει ότι «βρίθει φωτογραφικών διατάξεων» και ότι αποσκοπεί στην ίδρυση «της Ραδιοτηλεόραση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ με προφανή στόχο την ωμή κυβερνητική προπαγάνδα».

Η ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ αναφέρει συγκεκριμένα:

«Το νομοσχέδιο για την ΕΡΤ, το οποίο δόθηκε για διαβούλευση χθες, νεκρανασταίνει τις χειρότερες εποχές της παλαιάς κρατικής ραδιοτηλεόρασης.

Αντί να θωρακίσει την ανεξαρτησία που τραυμάτισε η απαράδεκτη παρέμβαση της Ν.Δ. τον Ιούνιο του 2013, (την οποία ως ΠΑΣΟΚ είχαμε έντονα καταδικάσει), την υπάγει και πάλι στον Υπουργό, καταργεί τις πρόσφατες εγγυήσεις διαφάνειας που είχαν νομοθετηθεί και προβλέπει τον ορισμό τού Διοικητικού Συμβουλίου αποκλειστικά από την κυβερνητική πλειοψηφία και μάλιστα σε πρώτη φάση από τον ίδιο τον Υπουργό.

Ουσιαστικά ιδρύει τη Ραδιοτηλεόραση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ με προφανή στόχο την ωμή κυβερνητική προπαγάνδα (και μάλιστα με το γνωστό απειλητικό ύφος κατά αυτών που ασκούν κριτική, όπως διαπιστώνεται το τελευταίο διάστημα κατά το οποίο έχουμε συνεχείς κυβερνητικές επιθέσεις κατά Μέσων Ενημέρωσης).

Είναι χαρακτηριστικό ότι δεν περιλαμβάνει καμία αξιολόγηση, ότι βρίθει φωτογραφικών διατάξεων, όπως αυτή που εξαιρεί τον Πρόεδρο του Δ.Σ. από τη�� υποχρέωση να έχει έστω πτυχίο και ότι οδηγεί σε αύξηση του ανταποδοτικού τέλους μέσω της εν λευκώ εξουσιοδότησης στον Υπουργό να το καθορίζει.

Αυτά προς το παρόν».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top