Σκουρλέτης: Προτεραιότητα ο εργαζόμενος και ο άνεργος

Στη Σύνοδο των υπουργών Απασχόλησης της Ευρωπαϊκής Ένωσης

​Οι άνεργοι και οι εργαζόμενοι είναι στο επίκεντρο των παρεμβάσεων της κυβέρνησης. Αυτό διαβεβαίωσε ο υπουργός Εργασίας Πάνος Σκουρλέτης στην παρέμβασή του στη Σύνοδο των υπουργών Απασχόλησης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που πραγματοποιήθηκε χθες στις Βρυξέλλες.

«Σε συνθήκες υψηλής ανεργίας, και ιδιαίτερα υψηλής μακροχρόνιας ανεργίας, που απειλεί με απαξίωση των δεξιοτήτων του ανθρώπινου δυναμικού, σε συνθήκες φτώχειας και κοινωνικού αποκλεισμού, δε μπορούμε παρά να θέσουμε στο επίκεντρο των παρεμβάσεών μας τον άνθρωπο, τον εργαζόμενο, τον άνεργο», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Όπως είπε ο κ.Σκουρλέτης, προτεραιότητες της ελληνικής κυβέρνησης, είναι η ανάκτηση της εργασίας, η προστασία της, η αναβάθμισή της, η αντιμετώπιση των συνεπειών της κρίσης καθώς και η κοινωνική δικαιοσύνη.

Ανέφερε δε πως προωθείται μια σειρά μεταρρυθμίσεων που έχει ανάγκη η ελληνική κοινωνία, ώστε να υπάρξει ανάπτυξη, δίνοντας έμφαση στην έρευνα, στην καινοτομία, στην υψηλή τεχνολογία, καθώς και σε επενδύσεις με κοινωνικό όφελος, που μπορούν να παίξουν κομβικό ρόλο στην προσπάθεια παραγωγικής ανασυγκρότησης της πατρίδας.

Έφερε ως παράδειγμα το νομοσχέδιο για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, ενώ επισήμανε πως προβλέπεται η αποκατάσταση του θεσμού των ελεύθερων συλλογι��ών συμβάσεων εργασίας, η θέσπιση ενός σύγχρονου νομικού πλαισίου για τις απολύσεις και την επαναφορά του θεσμού της διαιτησίας, καθώς και η σταδιακή αύξηση του κατώτατου μισθού.

Ο υπουργός Εργασίας αναφέρθηκε και στις αναγκαίες βραχυπρόθεσμες παρεμβάσεις που προσφέρουν θέσεις εργασίας, στην αναβάθμιση των Κέντρων Προώθησης της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης, στην ανάγκη διαμόρφωσης συστήματος διάγνωσης των αναγκών των επιχειρήσεων και στην ενίσχυση των μηχανισμών ελέγχου της αγοράς εργασίας.

ΦΩΤΟ EUROKINISSI

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top