Μπακογιάννη: Έχω πει στον κύριο Σαμαρά να μην φοβάται το Συνέδριο

«Πρέπει να κάνουμε σοβαρή αυτοκριτική για την ήττα στις εκλογές»

Μπακογιάννη: Έχω πει στον κύριο Σαμαρά να μην φοβάται το Συνέδριο

​Παρούσα στην πρώτη γραμμή της μάχης για την ανασυγκρότηση της ΝΔ δηλώνει η Ντόρα Μπακογιάννη, επαναλαμβάνοντας την άποψη της πως πρέπει να γίνει έκτακτο συνέδριο για την επόμενη μέρα του κόμματος.

Σύμφωνα με την κα Μπακογιάννη, πρέπει και ο ίδιος ο Αντώνης Σαμαράς να πειστεί ότι η ΝΔ πρέπει να πάει σε συνέδριο και να εκφραστεί η βάση του κόμματος.

«Έχω πει στον κύριο Σαμαρά να μην φοβάται το συ��έδριο. Αν αντιληφθεί ότι θα τεθεί θέμα ηγεσίας και ότι ο ίδιος θα μείνει εκτός, τότε θα έχει την ευκαιρία να παραιτηθεί από πριν. Είναι αρκετοί οι βουλευτές που επιθυμούν να οδηγηθεί το κόμμα σε συνέδριο κι όχι σε συνδιάσκεψη. Η Νέα Δημοκρατία έχει να αντιμετωπίσει ένα ουσιαστικό πρόβλημα. Πρέπει να κάνει μια σοβαρή αυτοκριτική για το πώς έχασε τις εκλογές. Δεν την κάναμε ακόμη» τόνισε, μιλώντας στο ραδιοσταθμό «Παραπολιτικά».

Σύμφωνα με την κα Μπακογιάννη, «η ΝΔ πρέπει να ξαναβρεί τον τρόπο να ξαναγίνει "συνομιλητής" της κοινωνίας. Να μπορέσουμε να δώσουμε φωνή στη βάση, στους ανθρώπους που δίνουν μάχη είτε στον συνδικαλισμό, είτε στη νεολαία. Αυτοί οι άνθρωποι μετέχουν στο συνέδριο της ΝΔ, ενώ στη συνδιάσκεψη δεν έχουν δικαίωμα ψήφου. Στο συνέδριο έχουν αυτό το δικαίωμα. Γι' αυτό είναι αναγκαίο να υπάρξει ένα συνέδριο...Είναι οφθαλμοφανές ότι πρέπει να πάμε σε συνέδριο».

Όπως τόνισε η κα Μπακογιάννη, οι περισσότεροι βουλευτές της ΝΔ επιθυμούν το συνέδριο, ενώ διαβεβαίωσε ότι «κανείς μας δεν θέλει την ρήξη».

ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top