Βαρβιτσιώτης: Ήταν λάθος η στήριξη της ΝΔ στην Κωνσταντοπούλου

"Δεν θα γίνουμε το κοινοβουλευτικό αποκούμπι κανενός"

Βαρβιτσιώτης: Ήταν λάθος η στήριξη της ΝΔ στην Κωνσταντοπούλου

​Περίπου ένα μήνα μετά την εκλογή της στο Προεδρείο της Βουλής, ο βουλευτής της ΝΔ, Μ.Βαρβιτσιώτης υποστήριξε ότι ήταν λάθος η απόφαση της Συγγρού να στηρίξει την Ζωή Κωνσταντοπούλου.

«Ήταν λάθος η υποστήριξη στην κα Κωνσταντοπούλου ως Πρόεδρος της Βουλής, όταν δεν συζητήθηκε στην Κοινοβουλευτική Ομάδα. Αν είχε συζητηθεί, είμαι βέβαιος ότι θα είχαμε πείσει τους συναδέλφους ότι είναι μια προσωπικότητα που δεν έχει στόχο να ενώσει τους βουλευτές, αλλά είναι μια προσωπικότητα που πολιτεύεται με βάση το διχασμό, ως εκ τούτου είναι ακατάλληλη για Πρόεδρος της Βουλής» είπε χαρακτηριστικά ο κ.Βαρβιτσιώτης στον Real Fm και τον Ν.Χατζηνικολάου.

Αναφερόμενος στα εσωκομματικά της ΝΔ, ο βουλευτής υποστήριξε ότι «το βασικό μέλημα της ΝΔ είναι να εγγυηθεί την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας και να μην αφήσει να πάνε χαμένες οι θυσίες που έχει κάνει ο Ελληνικός λαός».

Για τον κ.Βαρβιτσιώτη «δεν είναι θέμα τόσο προσώπων, όσο είναι θέμα τακτικής και πολιτικής, το επόμενο διάστημα. Είναι πολύ νωρίς να συζητάμε για θέματα εκλογών. Σε όλη την προεκλογική περίοδο, ο κ.Σαμαράς, φαινόταν ότι ήταν ο καταλληλότερος για πρωθυπουργός, μέχρι την τελευταία στιγμή».

Ξεκαθάρισε ότι η ΝΔ δεν πρόκειται να γίνει το κοινοβουλευτικό αποκούμπι κανενός, ούτε να στηρίξει την κυβέρνηση χωρίς να υπάρχει πολιτική συμφωνία.

«Θα πρέπει να υπάρχει μια αλλαγή στη ρητορεία της κυβέρνησης. Δεν νομίζω ότι η Νέα Δημοκρατία θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη σε κάθε κρίσιμη ψηφοφορία χωρίς να υπάρχει μια συναπόφαση της Νέας Δημοκρατίας», πρόσθεσε

«Φοβάμαι ότι μέχρι τον Ιούνιο θα πηγαίνουμε σε αχαρτο��ράφητα νερά, γιατί από τη μια υπάρχει η σημειολογία της κυβέρνησης που λέει, διώχνουμε την τρόικα και κάνουμε το δικό μας πρόγραμμα και υπάρχει και η άλλη πλευρά που λέει, λεφτά με το σταγονόμετρο, οι δόσεις θα έρχονται… σε δόσεις και μετά από την υλοποίηση συγκεκριμένων μέτρων. Δεν νομίζω ότι υπάρχει πολιτικό βάθος στον ΣΥΡΙΖΑ για να στηρίξει και αυτό το πλαίσιο των μεταρρυθμίσεων. Αυτό θα είναι το κυρίαρχο στοιχείο για την επόμενη περίοδο. Κατά πόσον, θα μπορέσουν αυτές τις αλλαγές και τις μεταρρυθμίσεις να τις περάσoυν από το κοινοβούλιο» τόνισε ο γαλάζιος βουλευτής.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top