ΠΑΣΟΚ: Ανήμερα του Eurogroup έβαλε στο Μαξίμου τον...Καμμένο για την Εξεταστική!

Αιχμηρή ανακοίνωση με αφορμή την χθεσινή συνάντηση του Τσίπρα με τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ

​Το γεγονός ότι η κυβέρνηση αποφάσισε να διοχετεύσει στον Τύπο την συνάντηση των κ.κ. Τσίπρα και Καμμένου για την Εξεταστική Επιτροπή για το πώς φθάσαμε στο μνημόνιο, την ημέρα που η χώρα παρακολουθούσε τα συμβαίνοντα στο Eurogroup, σχολιάζει με ανακοίν��σή του το ΠΑΣΟΚ.

Το ΠΑΣΟΚ αναρωτιέται γιατί αργούν να προχωρήσουν στη σύσταση της Επιτροπής, τονίζοντας ότι η Χαριλάου Τρικούπη την αναμένει με χαρά, για να ασχοληθεί «με το πώς φθάσαμε στην κρίση που συνειδητοποιήσαμε το 2009, λόγω της πολιτικής της περιόδου 2004-2009».

Το ΠΑΣΟΚ αναφέρει επίσης ότι «η Εξεταστική Επιτροπή πρέπει να ασχοληθεί με:

- την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, σε αντιπαράθεση προς την τωρινή δραματική εξάρτηση των τραπεζών από το ELA με εβδομαδιαίο σταγονόμετρο και το ακόμη πιο δραματικό γεγονός ότι το EFSF / ESM αφαίρεσε ήδη από το ελληνικό ΤΧΣ 11 δις ευρώ.

- τη διαχείριση των αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων και άλλων φορέων της γενικής κυβέρνησης και τον τρόπο που τα συγκεντρώνει η σημερινή κυβέρνηση μέσα στη ταμειακή της απόγνωση».

Όπως αναφέρει το ΠΑΣΟΚ «αν ο κ. Τσίπρας θέλει να καθοδηγείται στα θέματα αυτά από τον κ. Καμμένο, το κακό δεν είναι μόνο της κεφαλής του. Δυστυχώς αυτό το πληρώνει και η χώρα».

Σύμφωνα με το ΠΑΣΟΚ, «η διαπραγμάτευση με την ευρωζώνη και το ΔΝΤ έχει ήδη καταντήσει φιάσκο σε βάρος των συμφερόντων της Πατρίδας. Η κυβέρνηση Τσίπρα / Καμμένου / Βαρουφάκη δεν απειλεί, αλλά δυστυχώς μόνον απειλείται - και διασύρεται πλέον - . Τουλάχιστον ο κ. Τσίπρας ας προσέχει τον συνεταίρο του στα εθνικά θέματα, όπου η ζημιά μπορεί να είναι ιστορικά ανεπανόρθωτη».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top