Τσακαλώτος στη Βρετανική Βουλή: «Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι ένα λαϊκίστικο κόμμα»

«Ψάχνει να βρει τρόπους για να συνδέσει την πολιτική με τις επιθυμίες του λαού»

​«Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι ένα λαϊκίστικο κόμμα. Έχει έντονη συναίσθηση των προτεραιοτήτων. Δεν υπόσχεται τα πάντα σε όλους, αλλά ψάχνει να βρει τρόπους για να συνδέσ��ι την πολιτική με τις επιθυμίες του λαού», δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Διεθνών και Οικονομικών Υποθέσεων, Ευκλείδης Τσακαλώτος, κατά την διάρκεια της ομιλίας του στην Βρετανική Βουλή τη Δευτέρα.

Ο κ. Τσακαλώτος παραβρέθηκε στην Βρετανική Βουλή με στόχο να ενημερώσει του βουλευτές της, οικονομολόγους, αλλά και εκπρόσωπους βρετανικών κομμάτων για τα σ��έδια της ελληνικής κυβέρνησης, ώστε να αντιμετωπιστεί η κρίση, όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Ο αναπληρωτής υπουργός Διεθνών και Οικονομικών Υποθέσεων, τόνισε επίσης ότι υπάρχουν μεγάλες διαφορές σε αυτά που πρεσβεύει ο ΣΥΡΙΖΑ και σ’ αυτά που λένε οι αντίπαλοί του ότι πρεσβεύει και επεσήμανε ότι κανένα μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα δεν μπορεί να λειτουργήσει εντός πλαισίου ακραίας ύφεσης και φτώχειας.

Όσον αφορά στα σενάρια που διακινούνται για μια πιθανή έξοδο της Ελλάδας από τη ζώνη του ευρώ, ο κ. Τσακαλώτος δήλωσε ότι ένα Grexit θα ήταν πολύ δαπανηρό και υπογράμμισε ότι μια τέτοια εξέλιξη θα αποσταθεροποιούσε ολόκληρη την ευρωζώνη.

Πρόσθεσε ακόμα ότι αν μια χώρα βγει από το ευρ�� θα κλονιστεί απίστευτα η αξιοπιστία του ενιαίου νομίσματος.

Αναφερόμενος στις έως τώρα δημοσιονομικές μεταρρυθμίσεις που έγιναν στην Ελλάδα, ο κ. Τσακαλώτος, υποστήριξε ότι είχαν καταστροφικά αποτελέσματα τόσο για την κοινωνία, όσο και για την οικονομία, τονίζοντας ότι η χώρα έχει παγιδευτεί σε έναν φαύλο κύκλο χρέους.

Πρωταρχικό μέλημα για την κυβέρνηση είπε ότι είναι η αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης και η πάταξη της φοροδιαφυγής, η αντιμετώπιση της διαφθοράς, αλλά και ο εκσυγχρονισμός της δημόσιας διοίκησης.

Ο αναπληρωτής υπουργός Διεθνών και Οικονομικών Σχέσεων χαρακτήρισε «απολύτως αναγκαία» μια διάσκεψη για το χρέος, αφού μπορεί να δώσει λύσεις, όπως και στο παρελθόν.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top