Μητρόπουλος στο STAR: Επιπόλαιες οι προτάσεις περί δημοψηφίσματος

"Οι δανειστές θέλουν Τρόικα και τρίτο μνημόνιο"

Μητρόπουλος στο STAR: Επιπόλαιες οι προτάσεις περί δημοψηφίσματος

​Τα δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για διεξαγωγή δημοψηφίσματος μετά και τη συνέντευξη του Γ.Βαρουφάκη στην ιταλική Corriere della Sera, σχολίασε ο Α' αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Μητρόπουλος.

Μιλώντας στο Star και την εκπομπή Live U, ο κ.Μητρόπουλος ανέφερε ότι τα περί δημοψηφίσματος είναι «αφέλειες και επιπολαιότητες», τονίζοντας ότι υπάρχει νομιμοποίηση και πολιτική βούληση του λαού.

Σύμφωνα με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, αυτό που προέχει είναι η ψυχραιμία της κυβέρνησης, καθώς και οι «σωστές και λελογισμένες κινήσεις».

Αναφερόμενος στις διαπραγματεύσεις με τους εταίρους, ο κ.Μητρόπουλος είπε ότι «Βλέπουμε τους δανειστές να σκληραίνουν και θα σκληραίνουν παραπάνω. Οι δανειστές θέλουν Τρόικα, θέλουν μνημόνιο, θέλουν πέμπτη αξιολόγηση με μέτρα και πιθανότατα τρίτο μνημόνιο μετά τον Μάιο», τονίζοντας μάλιστα πως «ο Σόιμπλε θέλει να κάψει τον ελληνικό λαό και να τρομοκρατήσει την κοινωνική κινητικότητα του νότου».

«Αντί να αναλωνόμαστε σε επιπόλαιες προτάσεις που τις εκλαμβάνουν ως πίεση και εκβιασμό οι δανειστές, θέλει ψυχραιμία, ενημέρωση του λαού, διότι επαναλαμβάνω αυτό το τετράμηνο το οποίο θα είναι διαβολεμένο οι δανειστές θα παίζουν και θα φέρνουν στο τραπέζι καθημερινά το δίλημμα ή ολοκληρωμένο μνημόνιο από την αριστερή κυβέρνηση ή ρήξη. Υπό αυτή την έννοια προέχει η ψυχραιμία της κυβέρνησης, οι σωστές και λελογισμένες κινήσεις» είπε με νόημα.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top