Έγινε του… Eurogroup Δευτεριάτικα με Βίτσα και Μητσοτάκη

«Γελοίες οι προτάσεις Βαρουφάκη» είπε ο βουλευτής της ΝΔ

​Ανέβηκαν οι τόνοι στην πρωινή ειδησεογραφική εκπομπή του Mega μεταξύ του γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Βίτσα και του βουλευτή της ΝΔ, Κυριάκου Μητσοτάκη, με αφορμή την συνεδρίαση του Eurogroup.

Η δήλωση του κ.Βίτσα πως «η κυβέρνηση προσέρχεται στο Eurogroup για να κλείσει μια συμφωνία πάνω σε θέματα που έχει λάβει νωπή λαϊκή εντολή» προκάλεσε την αντίδραση του κ.Μητσοτάκη, ο οποίος χαρακτήρισε τις ελληνικές προτάσεις «από ασαφείς μέχρι γελοίες»

«Εμείς προσερχόμαστε με ένα πιο συγκεκριμένο πρόγραμμα με βάση τη συμφωνία που έχει γίνει από το τρίτο Eurogroup, δηλαδή το προηγούμενο Eurogroup. Το καλύτερο είναι να κλείσει μια τέτοια συμφωνία στο σημερινό Eurogroup, ποιο είναι το χειρότερο; Να ξαναγίνει και άλλο Eurogroup ή να γίνει σύνοδος Κορυφής. Εμείς έχουμε μια νωπή εντολή και έναν κόσμο που μας λέει μην κάνετε πίσω. Η εντολή συνίσταται στο να μην κοπούν οι συντάξεις, να μην γίνουν ομαδικές απολύσεις, να μην μπουν νέοι φόροι, αντιθέτως να μειωθούν και εμείς με αυτό πρέπει να πάμε», είπε ο κ. Βίτσας και πρόσθεσε «Πηγαίνουμε στο Eurogroup και λέμε ότι έχοντας αυτή την εντολή εμείς σας προτείνουμε να ασχοληθούμε και εσείς να βοηθήσετε σε εκείνα τα πράγματα τα οποία συνιστούν την ελληνική κρίση, δηλαδή την διαπλοκή, την διαφθορά, την φοροδιαφυγή, την φοροαποφυγή. Το ζήτημα του δημοψηφίσματος ή ζήτημα εκλογών δεν βρίσκεται πάνω στο τραπέζι, ως μια ρητορική αφήγηση μέσω των διαπραγματεύσεων μπορεί να λέγεται, εγώ δεν το λέω ποτέ».

«Σκοπός της παράτασης είναι η επιτυχής ολοκλήρωση της αξιολόγησης. Για ποια αξιολόγηση μιλάμε προφανώς; Για την πέμπτη αξιολόγηση του τρέχοντος προγράμματος. Και μόνο με την ολοκλήρωση της αξιολόγησης από τους θεσμούς μπορεί να επιτραπεί η οποιαδήποτε εκταμίευση της δόσης την οποία εσείς είχατε αρνηθεί. Γι' αυτό συζητάμε για να ξεκαθαρίσουμε το τι λέμε», ανέφερε από την πλευρά του ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος χαρακτήρισε «επικίνδυνο» τον Γιάνη Βαρουφάκη, λέγοντας πως οι προτάσεις που έστειλε η ελληνική κυβέρνηση στις Βρυξέλλες προκαλούν γέλιο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top