Ντάισελμπλουμ για επιστολή Βαρουφάκη: «Χρήσιμη» η λίστα των μεταρρυθμίσεων

Τι έλεγε στην απαντητική επιστολή του προς τον Έλληνα υπουργό, ο Πρόεδρος του Eurogroup

​Απαντητική επιστολή στον Γιάνη Βαρουφάκη απέστειλε ο Γερούν Ντάισελμπλουμ, όπως σας γράψαμε χθες στο star.gr, στην οποία ο πρόεδρος του Eurogroup ανταποκρίθηκε θετικά.

Όπως μεταδίδει σήμερα το Reuters, ο Γερούν Ντάισελμπλουμ χαρακτήρισε «χρήσιμη» τη λίστα των μεταρρυθμίσεων που έλαβε από τον Γιάνη Βαρουφάκη, με τον ίδιο να τονίζει, στην επιστολή του, την ανάγκη να ελεγχθούν εξονυχιστικά οι προτεινόμενες ελληνικές μεταρρυθμίσεις από τους εκπροσώπους των πιστωτών της χώρας.

«Οι προτάσεις που περιγράφονται στην επιστολή σας θα πρέπει, ως εκ τούτου, να συζητηθούν περαιτέρω με τους θεσμούς» επεσήμανε ο ίδιος και πρόσθεσε:

«Επιτρέψτε μου επίσης να διευκρινίσω ότι κατά τη διάρκεια της τρέχουσας αξιολόγησης, οι θεσμοί θα πρέπει να αποκτήσουν μια ευρεία εικόνα που να καλύπτει όλους τους τομείς πολιτικής».

Ο Ντάισελμπλουμ συνέχισε λέγοντας πως «έχουμε συμφωνήσει ότι οι συζητήσεις με τους θεσμούς θα λάβουν χώρα στις Βρυξέλλες. Οι τεχνικής φύσης εργασίες για την υποστήριξη αυτής της διαδικασίας θα γίνει στην Αθήνα».

Τέλος, ο επικεφαλής του Eurogroup είπε: «Θα σας ενθάρρυνα να εργαστείτε σε στενή συνεργασία με τους θεσμούς, με σκοπό να επιτευχθεί μια γρήγορη και επιτυχής ολοκλήρωση της αξιολόγησης».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top