Τηλεφωνικές επικοινωνίες Αλέξη Τσίπρα με Ολάντ και Ντράγκι

Τι είπε ο Πρωθυπουργός στον Πρόεδρο της ΕΚΤ

Τηλεφωνικές επικοινωνίες Αλέξη Τσίπρα με Ολάντ και Ντράγκι

Υποστηρικτικές πρωτοβουλίες αναλαμβάνει ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, λίγο πριν αλλά και μετά το Eurogroup της Δευτέρας.

O Έλληνας Πρωθυπουργός είχε τηλεφωνική επικοινωνία σε καλό κλίμα με τον Μάριο Ντράγκι, στον οποίο και τόνισε ότ�� σέβεται την αυτονομία της ΕΚΤ που δεν πρέπει να υπόκειται σε πολιτικές πιέσεις.

Ο κ.Τσίπρας επεσήμανε στον Πρόεδρο της ΕΚΤ, ότι ως αυτόνομος οργανισμός, πρέπει να αντιμετωπίζει το ίδιο τη χώρα ανεξάρτητα αν ο υπουργός Οικονομικών ονομάζεται Γ. Στουρνάρας, Γκ. Χαρδούβελης ή Γ. Βαρουφάκης.

Κυβερνητικές πηγές υπενθυμίζουν πως το πλαφόν στα έντοκα γραμμάτια είχε αυξηθεί στα 18,2 δις., επί υπουργίας Γκίκα Χαρδούβελη, την ώρα που σήμερα κάτι τέτοιο θεωρείται απαγορευτικό. Να θυμίσουμε ακόμη, πως ένα από τα αιτήματα της ελληνικής πλευράς είναι η αύξηση του πλαφόν άνω των 15 δις, που είναι σήμερα.

Τέλος, ο Πρωθυπουργός μίλησε τηλεφωνικά και με τον Γάλλο Πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ με τον οποίο συμφώνησαν να υπάρξει στενή συνεργασία σε όλους τους τομείς. Ακόμα συμφωνήθηκε να υπάρξει άμεση συνάντηση στο Παρίσι μεταξύ των υπουργών Οικονομικών των δύο χωρών, ενώ θα υπάρξει και συνάντηση των δύο υπουργών και στην Αθήνα.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top