Γ. Κατρούγκαλος: «Θα επαναπροσληφθούν όλοι οι απολυμένοι και διαθέσιμοι του Δημοσίου»

«Φερετζές για απόλυση η διαθεσιμότητα»

​Για τις προσλήψεις που θα γίνουν το αμέσως επόμενο διάστημα μίλησε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Γ. Κατρούγκαλος, στην πρωινή εκπομπή του Mega.

Όπως είπε, στο τέλος της επόμενης εβδομάδας ή τη μεθεπόμενη θα τεθεί σε διαβούλευση το πρώτο νομοσχέδιο του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, το οποίο θα αφορά στην επαναφορά των 3.920 διαθέσιμων και απολυμένων του Δημοσίου.

Ο υπουργός επεσήμανε ότι οι υπάλληλοι αυτοί θα συμπεριληφθούν στις 15.000 προσλήψεις που προβλέπονται στον προϋπολογισμό για φέτος.

Όσον αφορά στους υπαλλήλους της πρώην ΕΡΤ, ο κ. Κατρούγκαλος είπε ότι δεν θα συμπεριληφθούν στους 15.000 γιατί η μισθοδοσία του προέρχεται από το ανταποδοτικό τέλος και τόνισε ότι το νομοσχέδιο θα κατατεθεί στη Βουλή της Δευτέρα από τον υπουργό Επικρατείας, Ν. Παππά.

Πάντως και ο ίδιος διευκρίνισε "ότι βρισκόμαστε εν μέσω διαπραγμάτευση και θα δούμε πώς θα καταλήξει το ζήτημα της ΕΡΤ".

Ο κ. Κατρούγκαλος αποκάλυψε επίσης ότι το πρώτο νομοσχέδιο του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης θα περιλαμβάνει μέτρα δημοκρατικού χαρακτήρα, όπως η κατάργηση της πολιτικής επιστράτευσης και η επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων.

Ξεκαθάρισε ακόμα ότι θα καταργηθεί η διαθεσιμότητα, την οποία χαρακτήρισε «φερετζέ της απόλυσης» και υπογράμμισε ότι οι διορισμοί έχουν προς το παρόν παγώσει, ώστε να εφαρμοστεί ένα πρόγραμμα τοποθέτησης των ήδη επιτυχόντων του ΑΣΕΠ και μετά να ανοίξουν και πάλι οι προκηρύξεις.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top