Βρυξέλλες: Όσο καλή και αν είναι η επιστολή Βαρουφάκη, δεν θα παρθεί απόφαση την Δευτέρα

"Μιλήστε πρώτα με τους θεσμούς και βλέπουμε..."

Βρυξέλλες: Όσο καλή και αν είναι η επιστολή Βαρουφάκη, δεν θα παρθεί απόφαση την Δευτέρα

​«Όσο καλή και να είναι η επιστολή που έχει στείλει ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης στον πρόεδρο του Eurogroup, Γερούν Ντάισεμπλουμ, δεν είναι δυνατόν να ληφθεί απόφαση την Δευτέρα για την εκταμίευση οποιασδήποτε δόσης ακριβώς, γιατί δεν έχει τηρηθεί η διαδικασία». Αυτό τόνισε σήμερα κοινοτικός αξιωματούχος στις Βρυξέλλες σε καθιερωμένη ενημέρωση στους δημοσιογράφους.

Όπως αποκάλυψε στο κεντρικό δελτίο του Star, ο ανταποκριτής του καναλιού στις Βρυξέλλες, Θάνος Αθανασίου, η μόνη διαδικασία που αναγνωρίζουν οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης είναι ότι «η ελληνική πλευρά θα πρέπει να μιλήσει με τους τρεις θεσμούς και αυτό όπως λένε δεν είναι απαραίτητο να γίνει στην Αθήνα, αλλά μπορεί πχ να γίνει στο Παρίσι ή τις Βρυξέλλες, για να υπάρξει αρχικά μια συμφωνία σε προσωπικό επίπεδο και μετά να οριστούν τα προαπαιτούμενα».

Όπως τονίζουν στις Βρυξέλλες, πρώτα θα εκτελεστούν τα προαπαιτούμενα και μετά το Eurogroup θα εκταμιεύσει την δόση ολόκληρη ή τμήματα αυτής.

Σύμφωνα με τον ίδιο κοινοτικό αξιωματούχο, «πολλοί μέσα στο Eurogroup έχουν διδακτορικά και είναι καθηγητές Πανεπιστημίου, κανείς όμως δεν έχει ούτε την διάθεση, ούτε σκοπεύει την Δευτέρα να κάνει οικονομοτεχνική μελέτη για το αν βγαίνουν ή όχι, τα μέτρα που περιλαμβάνονται στην επιστολή Βαρουφάκη».

Το μόνο μήνυμα λένε οι Βρυξέλλες που θα βγει την Δευτέρα είναι «φωνάξτε τους θεσμούς, μιλήστε μαζί τους και βλέπουμε» .

ΒΙΝ��ΕΟ STAR

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top