Βούτσης: «Η κυβέρνηση είναι σε ταξικό πόλεμο με τους δανειστές»!

Επίθεση και στην προηγούμενη κυβέρνηση «επειδή ζητάει τα ρέστα»

«Η χώρα είναι σε πόλεμο, η κυβέρνηση είναι σε πόλεμο κοινωνικό και ταξικό με τους δανειστές. Βρισκόμαστε σε αντιπαράθεση με τους εταίρους και κάθε μήνας περνά με σφίξιμο των λουριών και των οβολών μας. Σε αυτόν τον πόλεμο δε θα πάμε σαν χαρούμενοι πρόσκοποι με πρόθεση να συνεχίσουμε τις μνημονιακές πολιτικές» δήλωσε σήμερα από τη Βουλή ο υπουργός Εσωτερικών Νίκος Βούτσης.

Ο υπουργός πάντως παραδέχθηκε ότι λόγω των συνθηκών η κυβέρνηση αναγκάζεται να εφαρμόσει το πρόγραμμά της «κουτσουρεμένο» και όχι τόσο ριζοσπαστικά όσο θα επιθυμούσε.

Επιτέθηκε όμως και σε ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, υποστηρίζοντας ότι επικροτούν την «τιμωρία» που επιχειρούν να επιβάλλουν οι εταίροι:

«Στελέχη της προηγούμενης κυβέρνησης αντί να στέλνουν μηνύματα στους εταίρους να σταματήσουν την ασφυξία, έρχονται σήμερα και ζητούνε σε χρόνο μερικών ημερών τα ρέστα από την κυβέρνηση γιατί με τον δεδομένο προϋπολογισμό καλούμαστε να εφαρμόσουμε τον προγραμματισμό μας» .

Ο κ. Βούτσης συμπλήρωσε: «Εμείς θα μείνουμε πιστοί στο συμβόλαιο μας με το λαό, εσείς να μείνετε πιστοί σε αυτούς που μας τιμωρούν».


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top