ΜΑΞΙΜΟΥ: Δεν υπάρχει κίνδυνος χρεοκοπίας.Η κατάσταση είναι απολύτως διαχειρίσιμη

Ασφαλείς οι τράπεζες λένε πηγές του Μαξίμου

ΜΑΞΙΜΟΥ: Δεν υπάρχει κίνδυνος χρεοκοπίας.Η κατάσταση είναι απολύτως διαχειρίσιμη

​Καθησυχαστική εμφανίζεται η ελληνική κυβέρνηση για την πορεία της οικονομίας, λίγα 24ωρα πριν το κρίσιμο Eurogroup της ερχόμενης Δευτέρας.

Όπως διεμήνυσαν συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα, «για μια ακόμα φορά διαψεύστηκαν οι Κασσάνδρες που προέβλεπαν την καταστροφή της χώρας και “πιστωτικό γεγονός” που θα οδηγούσε σε χρεοκοπία την Ελλάδα».

Σύμφωνα με πηγές του Μαξίμου, «η δόση προς το ΔΝΤ, 310 εκατομμύρια ευρώ, πληρώθηκε κανονικά, ενώ με επιτυχία πραγματοποιήθηκε και η έκδοση των εντόκων γραμματίων ύψους 1,4 δις ευρώ. Ομαλή ροή θα υπάρξει και στις δύο υπόλοιπες εκδόσεις που υπάρχουν μέσα στον Μάρτιο. Η κατάσταση είναι απολύτως διαχειρίσιμη. Ας μην… ανησυχούν, λοιπόν».

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι «είναι τα ίδια συστήματα που περίμεναν καταστροφή αν σχηματιστεί κυβέρνηση από τον ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου και που θα ερχόταν το τέλος του κόσμου στις 28 Φεβρουαρίου! Τίποτα από όλα αυτά δεν συνέβη και ούτε θα συμβεί. Θα τους απογοητεύσουμε για ακόμα μια φορά»

Όπως τονίζουν οι συνεργάτες του πρωθυπουργού, «η χθεσινή απόφαση ΕΚΤ δεν δημιούργησε κανένα απολύτως πρόβλημα στο χρηματοπιστωτικό μας σύστημα και οι τράπεζές είναι ασφαλείς και επαρκώς ανακεφαλαιοποιημένες».

Στο Eurogroup της Δευτέρας, όπως λένε πηγές του Μαξίμου, «η Ελλάδα θα θέσει το πλαίσιο της απόφασης του Eurogroup της 20ης Φεβρουαρίου, που βασίζεται στις δεσμεύσεις που ανέλαβε όχι μόνο η χώρα, αλλά και οι εταίροι. Η ελληνική πλευρά, υλοποιεί τις δεσμεύσεις της, όπως παρουσιάζονται και στην επιστολή του Υπουργού Οικονομικών».

Σύμφωνα με συνεργάτες του κ.Τσίπρα, στην συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης την Δευτέρα, «θα ξεκινήσει η διαδικασία επεξεργασίας των μεταρρυθμιστικών προτάσεων της χώρας, που θα αποτελέσει το έναυσμα για να αλλάξει το κλίμα, αλλά και oι αποφάσεις στην ΕΚΤ».

«Μέσα στην εβδομάδα ακούστηκε ότι οι προτάσεις απορρίφθηκαν σε μία υποτιθέμενη συνεδρίαση του Euro Working Group. Σήμερα ακούγεται ότι θα απορριφθούν επειδή... δεν συνεδρίασε το Euro Working Group. Αυτά είναι σενάρια εκτός πραγματικότητας. Η διαδικασία υλοποίησης των μεταρρυθμίσεων συνεχίζεται» καταλήγουν.

Δείτε επίσης: Η νέα λίστα των μεταρρυθμίσεων με όλες τις λεπτομέρειες-Τι γράφει για την "επόμενη συμφωνία"

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top