Νοικοκυρές, φοιτητές και τουρίστες θέλει να κάνει «ράμπο» της εφορίας ο Βαρουφάκης!

Θα είναι «καλωδιωμένοι» με βίντεο και θα πληρώνονται με την ώρα

Νοικοκυρές, φοιτητές και τουρίστες θέλει να κάνει «ράμπο» της εφορίας ο Βαρουφάκης!
Νοικοκυρές, φοιτητές και… τουρίστες θέλει να μετατρέψει σε «Ράμπο» της εφορίας ο υπουργός Οικονομικών Γ. Βαρουφάκης, όπως προτείνει στη νέα του λίστα για τις μεταρρυθμίσεις που απέστειλε στους δανειστές!

Συγκεκριμένα, στην πρωτότυπη οπωσδήποτε πρόταση που μπορεί ��μως να προκαλέσει μεγάλες αντιδράσεις, προβλέπει τη διενέργεια ελέγχων από «στρατολογημένους» πολίτες από όλες τις κατηγορίες πολιτών και όχι εφοριακούς, με το έγγραφο να κάνει ενδεικτικά λόγο για νοικοκυρές, φοιτητές και… τουρίστες!

Οι συγκεκριμένοι «Ράμπο», για διάστημα μέχρι δύο μήνες και αμειβόμενοι με την ώρα, θα πραγματοποιούν «μη ορατούς» από τους ίδιους τους φοροφυγάδες ελέγχους, προσποιούμενοι τους καταναλωτές προϊόντων και υπηρεσιών, «καλωδιωμένοι» με καταγραφικά μηχανήματα ήχου και εικόνας, ώστε να υπάρχει αποδεικτικό υλικό.

Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών προσδοκά ότι με αυτό τον τρόπο θα διασπαρεί ένα αίσθημα κοινωνικής δικαιοσύνης για δίκαιο επιμερισμό των βαρών στην κοινωνία, αλλά και μία νέα φορολογική κουλτούρα.

Το αν ένα τέτοιο σχέδιο μπορεί όντως να λειτουργήσει για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής ή αν αντίθετα θα γίνει αφορμή για ευτράπελες καταστάσεις, θα φανεί στην πράξη…
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top