Τ. Χριστοδουλοπούλου: «Είναι δυνατόν υποστράτηγος να δέχεται εντολή από συνεργάτη υπουργού»;

Εξέφρασε ερωτήματα για την κίνηση του κ. Νίτσα

Τ. Χριστοδουλοπούλου: «Είναι δυνατόν υποστράτηγος να δέχεται εντολή από συνεργάτη υπουργού»;

​Για την περίφημη διαταγή που διέρρευσε στη δημοσιότητα και όριζε ότι δεν θα κρατούνται μετανάστες που κατηγορούνται μόνο για παράνομη είσοδο στη χώρα μίλησε η αναπληρώτρια υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Τ. Χριστοδουλοπούλου στην εκπομπή του Ν. Χατζηνικολάου στον Real Fm.

«Είναι δυνατόν, ένας υποστράτηγος να δέχεται εντολή από συνεργάτη ενός υπουργού που ούτε καν έχει ορκιστεί; Και όχι μόνο να την υιοθετεί αλλά να μην την περνάει από τη φυσική του ηγεσία; Αυτό είναι παραλογισμός. Δεν υπάρχει πουθενά. Το ενημερωτικό είναι ανυπόγραφο και ζήτησα από τον κ. Πανούση, να διατάξει έρευνα να δούμε ποιος το συνέταξε», δήλωσε η κα Χριστοδουλοπούλου.

Αποκάλυψε μάλιστα και όλα όσα έγιναν στην σύσκεψη της 18ης Φεβρουαρίου τονίζοντας:

«Αυτή η σύσκεψη έγινε στις 18/2 μετά τη συνάντηση που είχαμε και η οποία κατέληξε στο γνωστό δελτίο Τύπου που βγήκε. Έγινε μια σύσκεψη στην οποία δεν συμμετείχε ο κ. Νίτσας. Μπορεί να του μεταβιβάστηκαν τα όσα ειπώθηκαν. Σε αυτή τη σύσκεψη συζητήθηκαν οι λεπτομέρειες. Εκεί μπορεί να ειπώθηκαν διάφορες απόψεις, να του μεταβιβάστηκαν. Αλλά από τις 18/2 μέχρι της 3/3 πώς ο κ. Νίτσας αποφάσισε να στείλε αυτή τη διαταγή»;

Η αναπληρώτρια υπουργός Μεταναστευτικής επιτροπής πρόσθεσε επίσης ότι η διαταγή ήταν η αντιγραφή του Νόμου 3709/2011, η οποία όμως παραλείπει κάποια στάδια, όπως το τι γίνεται στην υποδοχή και στην ταυτοποίηση, ενώ προβλέπει ότι όλοι θα βγουν αμέσως από τα κέντρα κράτησης.

«Και το κυριότερο είναι ότι εμείς δεν είχαμε συμφωνήσει ποτέ για το τι θα κάνουμε με τους νεοεισερχόμενους. Αυτό ήταν κατά τη γνώμη μου, αυτό το οποίο υπερέβη ο κ. Νίτσας», είπε.

Κατάληξε τέλος σε μια ευχή να γίνει επιτέλους ένας εθνικός διάλογος για τη μεταναστευτική πολιτική.

«Μακάρι να υπάρξει ένας Εθνικός διάλογος για τη μεταναστευτική πολιτική. Δεν ζούμε μόνοι μας. Δεν είναι ελληνικό το πρόβλημα. Είναι οικουμενικό, ευρωπαϊκό και τρίτον ελληνικό. Δεν έρχονται οι ορδές γιατί μας ζηλεύουν. Δεν είναι ζήτημα για το οποίο θα παίξουμε τζόγο ιδεολογικό, είναι σοβαρό ζήτημα. Δεσμευόμαστε, έχουμε συνθήκες, έχουμε ευρωπαϊκές οδηγίες και δεν θα λέμε ότι μας κατέβει», τόνισε.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top