Ερώτηση Βενιζέλου σε Τσίπρα-Βαρουφάκη για την παράταση-Τους ζητά το κείμενο και τα emails

Διαβάστε αναλυτικά

Ερώτηση Βενιζέλου σε Τσίπρα-Βαρουφάκη για την παράταση-Τους ζητά το κείμενο και τα emails

​Ερώτηση προς τον Πρωθυπουργό και τον Υπουργό Οικονομικών κατέθεσε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος αναφορικά με το κείμενο της τροποποίησης/παράτασης της Κύριας Σύμβασης Χρηματοοικονομικής Διευκόλυνσης που υπογράφηκε έως το τέλος Ιουνίου.

Όπως επισημαίνεται, «επειδή η κυβέρνηση παρά τις συνεχείς προσκλήσεις μας, ούτε έχει φέρει στη Βουλή, ούτε έχει καν δώσει στη δημοσιότητα το πλήρες κείμενο της τροποποίησης/παράτασης της Κύριας Σύμβασης Χρηματοοικονομικής Διευκόλυνσης μέχρι τέλος Ιουνίου που φέρεται να έχει υπογράψει ο Υπουργός Οικονομικών ερήμην της Βουλής, ο κ.Βενιζέλος κατέθεσε τη συνημμένη ερώτηση και αίτηση κατάθεσης εγγράφων προς τον κ.Τσίπρα και τον κ.Βαρουφάκη»

Σύμφωνα με τον κ.Βενιζέλο, η Κύρια Σύμβαση χρηματοοικονομικής Διευκόλυνσης δεν μπορεί να θεωρηθεί συνήθης και απλή δανειακή σύμβαση λόγω των όρων που περιέχει, καθώςσε όλες τις περιπτώσεις ψηφίστηκαν σχετικο�� ειδικοί νόμοι, γι αυτό ερωτώνται ο κ. πρωθυπουργός και ο κ.Υπουργός Οικονομικών:

«1.Υπέγραψε ο Υπουργός Οικονομικών τροποποίηση - παράταση της παραπάνω Κύριας Σύμβασης Χρηματοοικονομικής Διευκόλυνσης;

2. Προτίθεται η Κυβέρνηση να φέρει στη Βουλή προς κύρωση δια νόμου την παραπάνω τροποποιητική σύμβαση; Και αν ναι, πότε;»

Παράλληλα, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ζητά από τους κκ Τσίπρα και Βαρουφάκη να καταθέσουν στην Βουλή:

1. Το υπογεγραμμένο ή προς υπογραφή πλήρες κείμενο της παραπάνω τροποποίησης-παράτασης στα αγγλικά και τα ελληνικά και όλα τα προσαρτημένα σε αυτήν κείμενα ,όπως νομικές γνωμοδοτήσεις κοκ.

2. Το σύνολο της συμβατικής και ηλεκτρονικής αλληλογραφίας των ίδιων, των συνεργατών και των υπηρεσιών τους με τους ευρωπαϊκούς θεσμούς (Επιτροπή ,Eurogroup, Eurogroup Working Group, EFSF/ ESM, ΕΚΤ κλπ), το ΔΝΤ και τα Κράτη- μέλη της ευρωζώνης σχετικά με την παράταση της παραπάνω Κύριας Σύμβασης Χρηματοοικονομικής Διευκόλυνσης και το πλαίσιο που συμφωνήθηκε στο Eurogroup της 20.2.2015 και αποτυπώνεται στο σχετικό ανακοινωθέν. Αναφέρομαι στη σχετική συμβατική και ηλεκτρονική αλληλογραφία πριν και μετά την 20.2.2015.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top