ΓΕΡΜΑΝΙΑ: Η συμφωνία του Eurogroup δεν προβλέπει υπο-δόσεις για την Ελλάδα

«Όσο πιο γρήγορα ολοκληρώσει το πρόγραμμα, τόσο γρηγορότερα θα πάρει τα 7,2 δις ευρώ»

ΓΕΡΜΑΝΙΑ: Η συμφωνία του Eurogroup δεν προβλέπει υπο-δόσεις για την Ελλάδα

​Την ώρα που ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης πατούσε το "sent", προκειμένου να στείλει στον πρόεδρο του Eurogroup Γερούν Ντάισεμπλουμ τις επτά προτάσεις της ελληνικής κυβέρνησης, εκπρόσωπος του Σόιμπλε ξεκαθάριζε πως η συμφωνία του Eurogroup δεν προβλέπει υπό-δόσεις για την Ελλάδα.

Πιο συγκεκριμένα, ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών, Μάρτιν Γιέγκερ, σύμφωνα με ξένα μέσα ενημέρωσης, δήλωσε χαρακτηριστικά, πως «η συμφωνία του Eurogroup δεν προβλέπει την καταβολή κάποιας υπο-δόσης στην Ελλάδα και η ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει να εφαρμόσει το πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων και να ολοκληρώσει επιτυχώς την αξιολόγηση προκειμένου να λάβει τις δόσεις στήριξης».

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο κ.Γιέγκερ τόνισε πως το πόσο γρήγορα θα γίνει η υλοποίηση των απαιτούμενων μεταρρυθμίσεων είναι αποκλειστικά στο χέρι της Ελλάδας.

Επίσης, σημείωσε πως όσο ταχύτερα εφαρμόσει η χώρα μας τα συμφωνηθέντα, τόσο πιο γρήγορα θα είναι δυνατό να γίνει και η εκταμίευση των χρημάτων.

Ο κ.Γιέγκερ διευκρίνισε πάντως πως είναι ξεκάθαρο πως η διαπραγμάτευση μεταξύ της Ελλάδας και των εταίρων δεν μπορεί να συνεχιστεί πέραν της διορίας του Ιουνίου.

Αρνήθηκε πάντως να σχολιάσει πληροφορίες που αφορούν προβλήματα ρευστότητας της ελληνικής κυβέρνησης και δημοσίευμα σχετικό με το αίτημα του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα να συναντηθεί εκτάκτως με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν - Κλοντ Γιουνκέρ.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top