Στη Βουλή το νομοσχέδιο για την ανθρωπιστική κρίση

Συζητείται σε τρεις επιτροπές

​Με τους εισηγητές των κομμάτων, άρχισε σήμερα στη Βουλή η επεξεργασία του πρώτου νομοσχεδίου της κυβέρνησης, που αφορά ρυθμίσεις για τη λήψη άμεσων μέτρων για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης.

Στην έναρξη της συνεδρίασης, ο υπουργός Επικρατείας για την καταπολέμηση της Διαφθοράς Παναγιώτης Νικολούδης, ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει στην αλλαγή του επίμαχου άρθρου 10, το οποίο είχε προκαλέσει τις έντονες αντιδράσεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης, και σύμφωνα με το οποίο οι εισαγγελείς οικονομικού εγκλήματος και εγκλημάτων διαφθοράς θα υπάγονται στη νεοσύστατη Γενική Γραμματεία του υπουργείου.

Η συζήτηση του νομοσχέδιου, που είναι συναρμοδιότητα τριών υπουργείων, διεξάγεται στην Ολομέλεια της Βουλής, καθώς οι αίθουσες των επιτροπών δεν είναι επαρκείς χωροταξικά για να καλύψουν τις ανάγκες όλων των βουλευτών που συμμετέχουν στις αρμόδιες επιτροπές της Βουλής.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top