SZ: Έφαγε πόρτα ο Τσίπρας από τον Γιούνκερ. Αρνήθηκε να τον δει πριν το Eurogroup

Εντείνονται οι πιέσεις προς την ελληνική πλευρά

SZ: Έφαγε πόρτα ο Τσίπρας από τον Γιούνκερ. Αρνήθηκε να τον δει πριν το Eurogroup

​Την πόρτα στα μούτρα του Έλληνα πρωθυπουργού, Α. Τσίπρα, έκλεισε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζ. Κ. Γιούνκερ, μετά από αίτημα του πρώτου να συναντηθούν πριν από το κρίσιμο Eurogroup της Δευτέρας.

Η επίσημη δικαιολογία σύμφωνα με την γερμανική εφημερίδα Sueddeutsche Zeitung είναι ότι έχει πολύ βαρύ πρόγραμμα, όμως όπως σχολιάζει η εφημερίδα, η κίνηση αυτή εντάσσεται στο γενικότερο πλαίσιο άσκησης ασφυκτικών πιέσεων προς την ελληνική κυβέρνηση, ώστε να αναγκαστεί σε άτακτη υποχώρηση και να δεχθεί όλους τους όρους των δανειστών.

Η Γερμανική εφημερίδα αναφέρει ότι ο Α. Τσίπρας σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Προέδρο της Κομισιόν την Πέμπτη του ζήτησε να συναντηθούν εκτάκτως σήμερα, όμως μετά από την άρνηση Γιούνκερ, συμφωνήθηκε να εξεταστεί εκ νέου μια συνάντηση των δύο μετά το Eurogroup της Δευτέρας.

Μάλιστα δημοσιογράφος της Sueddeutsche Zeitung ρώτησε τον εκπρόσωπο της Κομισιόν για το γεγονός αυτό και η απάντηση που πήρε ήταν ότι «υπάρχει συνεχής τηλεφωνική επαφή του Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής με την ελληνική κυβέρνηση», χωρίς όμως να αναφερθεί συγκεκριμένα σε κάποια προγραμματισμένη συνάντηση.

Σχολιάζοντας μάλιστα την κίνηση του Έλληνα πρωθυπουργού, η εφημερίδα χαρακτηρίζει «ασυνήθιστη έκκληση βοήθειας» το αίτημα της ελληνικής κυβέρνησης, η οποία «παλεύει μέρα με τη μέρα να αποτρέψει τη χρεοκοπία», όπως γράφει χαρακτηριστικά.

Εκτιμά μάλιστα ότι η ελληνική πλευρά περιμένει την στήριξη Γιούνκερ στις προσπάθειες που καταβάλλει ώστε να εφαρμοστεί η συμφωνία του Eurogroup με τέτοιο τρόπο που θα εκταμιευτούν και τα υπόλοιπα χρήματα του προγράμματος.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top