Δραγασάκης εναντίον Ντράγκι για τη στάση του απέναντι στην Ελλάδα

«Η 5η αξιολόγηση τελείωσε. Δεν υπάρχει 3ο πακέτο, ούτε δυσφορία για τον ΥΠΟΙΚ»

Δραγασάκης εναντίον Ντράγκι για τη στάση του απέναντι στην Ελλάδα

​«Η συμφωνία της 20ής Φεβρουαρίου στο Eurogroup δεν αντανακλάται πλήρως στις αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας». Αυτό δήλωσε το βράδυ της Πέμπτης, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης, αφήνοντας αιχμές για τον επικεφαλής της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι με αφορμή τη σημερινή του απόφαση να αφήσει την Ελλάδα εκτός του προγράμματος της ποσοτικής χαλάρωσης.

Όπως είπε ο κ.Δραγασάκης στον ΑΝΤ1, τον τελευταίο καιρό η ΕΚΤ ζητούσε να υπάρξει μία συμφωνία, η οποία επιτεύχθηκε πρόσφατα, ωστόσο με τη σημερινή της απόφαση δεν ενσωματώθηκε ακόμη η συμφωνία του Eurogroup.

«Βρισκόμαστε στο στάδιο της εξειδίκευσης της συμφωνίας και ενδεχομένως η ΕΚΤ να περιμένει πρώτα το Eurogroup της Δευτέρας για να ενεργήσει» είπε ο κ.Δραγασάκης, υπογραμμίζοντας ότι «η 5η αξιολόγηση έχει τελειώσει» και ότι την Δευτέρα στο Eurogroup, ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης θα πάει με επεξεργασμένο πακέτο μεταρρυθμίσεων.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης παραδέχτηκε ότι η συμφωνία της 20ής Φεβρουαρίου είναι «η βάση για να πάμε προς τα εμπρός», προσθέτοντας πως υπάρχουν δυνάμεις που ενδεχομένως να θέλουν να επιστρέψουμε στην εποχή των μνημονίων.

Αναφερόμενος στα σενάρια περί τρίτου πακέτου στήριξης ο κ.Δραγασάκης απάντησε: «Ευχαριστούμε για την αλληλεγγύη, αλλά ποτέ δε συζητήθηκε κάτι τέτοιο».

«Τιμούμε τη συμφωνία, περιμένουμε να την τιμήσουν και οι εταίροι μας» είπε με νόημα ο κ.Δραγασάκης, ενώ αναρωτήθηκε, γιατί οι «θεσμοί» δείχνουν μία διαφορετική μεταχείριση προς την Αθήνα σε σχέση με το παρελθόν.

«Η εποχή των μνημονίων έχει τελειώσει» επανέλαβε ο κ.Δραγασάκης και παραλλήλισε τα φαινόμενα ανθρωπιστικής κρίσης που προκάλεσαν τα μέτρα λιτότητας με εποχές πολέμου.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης παραδέχθηκε πως υπάρχει πρόβλημα ρευστότητας, αλλά τόνισε πως δεν είναι τόσο οξύ, όσο παρουσιάζεται.

Παράλληλα, διέψευσε πληροφορίες περί δυσφορίας του ίδιου προς το πρόσωπο του Γιάνη Βαρουφάκη και τόνισε πως «πρέπει όλοι να επιταχύνουμε το έργο μας».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top