"Καρατομήσεις" γνωστών στελεχών απ’ την ΚΕ του ΠΑΣΟΚ-Έντονες ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ

Επεξηγηματική ανακοίνωση απ’ την Χαριλάου Τρικούπη-Επίθεση Κακλαμάνη σε Βενιζέλο

"Καρατομήσεις" γνωστών στελεχών απ’ την ΚΕ του ΠΑΣΟΚ-Έντονες ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ

​«Το σώσε» γίνεται στο ... εναπομείναν ΠΑΣΟΚ μετά την απόφαση του Ε.Βενιζέλου να αφαιρέσει μετά τις εκλογές από τη λίστα της κεντρικής πολιτικής επιτροπής του κόμματος γνωστά στελέχη.

Η Χαριλάου Τρικούπη μετά τις αντιδράσεις, αποφάσισε να εξηγήσει σήμερα τους λόγους για τους οποίους το ΠΑΣΟΚ καθαίρεσε ξαφνικά από την Κεντρική Επιτροπή σημαντικά στελέχη, όπως τον Απόστολο Κακλαμάνη, τον Μανώλη Όθωνα, τον Χάρη Τσιόκα και τον Κώστα Τριαντάφυλλο.

Όπως εξήγησε η πρόεδρος της Επιτροπής Καταστατικού Γιώτα Γαζή, «η σύνθεση της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ ελέγχθηκε ενόψει της συνόδου της στις 28.2. και με βάση τα δεδομένα που προέκυψαν μετά τις τελευταίες βουλευτικές εκλογές ως προς ορισμένα από τα ex officio μέλη της».

Σύμφωνα με την κα Γαζή, «θεμελιώδης προϋπόθεση προκειμένου να είναι κάποιος μέλος της ΚΠΕ είναι να είναι μέλος του ΠΑΣΟΚ και να μην έχει προβεί σε εχθρικές ενέργειες κατά του ΠΑΣΟΚ προεκλογικά τασσόμενος δημόσια υπέρ άλλου κόμματος, δηλώνοντας δηλαδή έτσι την αποχώρηση του από το ΠΑΣΟΚ».

Ειδικότερα ως προς τους βουλευτές της προηγούμενης Βουλής, οι αποφάσεις της ΕΚΑΠ ελήφθησαν, όπως τονίζει η κα Γαζή σύμφωνα με το άρθρο 27 του καταστατικού το οποίο αναφέρει ότι: «θα μετέχουν Αριστίδην και όσοι εξελέγησαν το Μάιο του 2012 και δεν εξελέγησαν στην εκλογή του Ιουνίου 2012, ήταν δηλαδή υποψήφιοι στην επόμενη εκλογική αναμέτρηση. Κατ’ αντιστοιχία του άρθρου αυτού θα συμμετέχουν στην ΚΠΕ οι βουλευτές που εξελέγησαν τον Μάιο ή Ιούνιο του 2012 και ήταν υποψήφιοι και δεν εξελέγησαν τον Ιανουάριο του 2015».

«Εξαιρούνται άρα όσοι δεν ήταν υποψήφιοι στην εκλογική αναμέτρηση του 2015 και κατά μείζονα λόγο όσοι ανήκουν πλέον σε άλλα πολιτικά κόμματα» καταλήγει.

Έξαλλος ο Όθωνας

Ο Μανώλης Όθωνας, αντιδρώντας στην απόφαση δήλωσε: «Μεγάλη μου τιμή! Μια ανόητη κομματική γραφειοκρατία, εκτελώντας εντολές άνωθεν, με καθαίρεσε αυθαίρετα και αδικαιολόγητα από μέλος της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ. Ξεχνώντας οι αφελείς ότι χιλιάδες άνθρωποι σε όλη την Ελλάδα είμαστε ΠΑΣΟΚ "άμα τη εμφανίσει", χωρίς να χρειαζόμαστε τα πιστοποιητικά τους. Εν αντιθέσει με άλλους που δεν θα γίνουν ποτέ ΠΑΣΟΚ, όσο και αν εμφανίζονται ή υποδύονται ότι είναι».

Έντονα αντέδρασε και ο Απόστολος Κακλαμάνης

«Γνωρίζοντας πόση πικρία και απογοήτευση διακατέχει τον κόσμο του ΠΑΣΟΚ, δε θα σχολίαζα καν τη νέα ασχημία του κ. Ευ. Βενιζέλου, αν δεν φρόντιζε ο ίδιος να δημοσιοποιήσει την υποτιθέμενη "καρατόμησή" μου. Άλλωστε, μόνο θυμηδία θα προκαλούσε το γεγονός, αν δεν ήταν οι σημερινές συνθήκες τόσο δραματικές, τόσο για τη χώρα, όσο και για το Κίνημά μας. Στη διάλυση του οποίου, χωρίς να είναι άμοιρος ευθυνών και ο κ. Γ. Παπανδρέου με τους “δικούς” του, πρωτοστατεί ο κ. Βενιζέλος με τους “Ηρακλείς” του “Στέμματός” του, τον έναν εκ των οποίων, “αποχωρώντας”, προορίζει ως “αντ’αυτού” για την ολοκλήρωσή της» αναφέρει ο κ.Κακλαμάνης.

«Ο κ.Βενιζέλος δε μου συγχωρεί ότι υπήρξα, όπως πάντα, κατά της διάσπασης του ΠΑΣΟΚ που μεθόδευσε, ήδη, από την επομένη των εκλογών του Ιουνίου 2012» προσθέτει.

«Αποκλειστικός σκοπός του κ.Βενιζέλου ήταν να συντηρεί έτσι την προσωπική του κόντρα από το 2007 με τον Γ. Παπανδρέου που, φυσικά, δεν είναι άμοιρος ευθυνών για την τελική κατάληξή της με τη διάσπαση του Κινήματος και τη δημιουργία του ΚΙ.ΔΗ.ΣΟ. Οι κ.κ Σαμαράς και Βενιζέλος, επέσπευσαν για προσωπικούς λόγους τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου, αδιαφορώντας για τη βλάβη, ενδεχομένως ανήκεστη, που θα υποστεί η κοινή μας πατρίδα. Ότι αδιαφόρησαν και αδιαφορούν μαρτυρά καθημερινά και η ποιότητα της αντιπολίτευσής τους που "προβοκάρει" τη νέα κυβέρνηση, με την οποία συναγωνίζονται σε ανεύθυνες λαϊκίστικες "μπαρούφες" -μακριά από την ουσία και την έκταση του κινδύνου που μας απειλεί- επαναλαμβάνοντας την εγκληματική πολιτικά στάση, τόσο της ΝΔ, όσο και της Αριστεράς το 2010, κατά της τότε κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, όταν και τότε η χώρα ήταν στο χείλος του γκρεμού» τονίζει.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top