Ανοιχτό το ενδεχόμενο αναστο��ής της συνθήκης Σένγκεν άφησε ο Θ. Πετράκος

Για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα με τους παράνομους μετανάστες

Ανοιχτό το ενδεχόμενο αναστολής της συνθήκης Σένγκεν άφησε ο Θ. Πετράκος

​Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο αναστολής της συνθήκης Σένγκεν, ως μέτρο αντιμετώπισης του προβλήματος με τους παράνομους μετανάστες στην Ελλάδα, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Θ. Πετράκος.

«Γνωρίζουμε ότι και το "Δουβλίνο 2" και η Συνθήκη Σένγκεν χρειάζονται συζήτηση. Δεν βρήκαμε τον παπά στην άκρη να του φορτώνουμε τα πάντα. Ο αρμόδιος υπουργός έδωσε το μήνυμα: “Φίλοι εταίροι, ελάτε να συνεννοηθούμε. Διότι αν δεν συνεννοηθούμε, θα εξετάσουμε και κάποιες μονομερείς ενέργειες”», δήλωσε ο κ. Πετράκος στον «Βήμα Fm».

Σχολιάζοντας την αναστάτωση που προκλήθηκε με την διαταγή που όριζε ότι δεν χρειάζεται να κρατούνται όσοι κατηγορούνται για παράνομη είσοδο, ο κ. Πετράκος είπε:

«Η έκδοση οποιασδήποτε διαταγής με το επιχείρημα ότι "έτσι κατάλαβα από μια συνέντευξη" νομίζω ότι υπερβαίνει την κοινή λογική και όχι μόνο τις αρμοδιότητες ενός κρατικού λειτουργού. Από εκεί και πέρα, προφανώς ο ΣΥΡΙΖΑ έχει συγκεκριμένες θέσεις. Αυτήν τη στιγμή, όμως, η κυβέρνηση δεν είναι μόνο του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά κυβέρνηση συνεργασίας και οι συγκεκριμένες γενικές θέσεις για να υλοποιηθούν χρειάζονται συνεκτίμηση πολλών πραγμάτων και δεν μπορούν εξαγγελίες, όταν πάνε να μετουσιωθούν σε αποφάσεις και πράξεις, να γίνουν χωρίς σκέψη και χωρίς να έχουν επιλυθεί ζητήματα».

Τέλος αναφερόμενος στα κέντρα κράτησης μεταναστών δήλωσε ότι είναι «διαφορετικό ένα πολιτικό σλόγκαν ή ιδεολογική τοποθέτηση πάρα πολύ σωστή μέχρι να γίνει πολιτική απόφαση. Για να φύγουμε από τα συγκεκριμένα κέντρα και να πάμε σε κέντρα φιλοξενίας, χρειάζεται προετοιμασία που δεν έχει γίνει. Και χρειάζεται και συζήτηση και έκφραση αλληλεγγύης από την ΕΕ για να επιλυθούν κάποια ζητήματα που έθεσε ο αρμόδιος υπουργός, ο κ. Πανούσης. Είπε ότι πρέπει να καθίσουμε στο τραπέζι με τους εταίρους και να δούμε τα ζητήματα».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top