Έκτακτο συνέδριο επανεκκίνησης της ΝΔ ζήτησε η Ντ. Μπακογιάννη

«Όποιος αρχηγός έχανε μέχρι σήμερα παραιτείτο»-Πρώτη ανάρτηση: 15:38

Έκτακτο συνέδριο επανεκκίνησης της ΝΔ ζήτησε η Ντ. Μπακογιάννη

Έκτακτο συνέδριο επανεκκίνησης της ΝΔ ζήτησε η βουλευτής του κόμματος Ντόρα Μπακογιάννη κατά τη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας που διεξάγεται στην αίθουσα Γερουσίας της Βουλής.

Με τον τρόπο αυτό απάντησε ουσιαστικά και στον πρόεδρο της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος τάχθηκε κατά της διεξαγωγής έκτακτου συνεδρίου και πρότεινε τη διεξαγωγή εθνικής συνδιάσκεψης.

Μάλιστα η κ. Μπακογιάννη έθεσε εμμέσως πλην σαφώς ζήτημα ηγεσίας, επισημαίνοντας ότι «μέχρι σήμερα όποιος πρόεδρος της ΝΔ έχανε τις εκλογές, παραιτείτο».

Η Ντ. Μπακογιάννη υποστήριξε ακόμα ότι «η σημερινή ΝΔ δεν είναι πια συνομιλητής μεγάλων ομάδων της κοινωνίας, τις οποίες παραδοσιακά εξέφραζε. Έπαψε να είναι συνομιλητής της νεολαίας. Έπαψε να είναι συνομιλητής των επιστημονικών κλάδων, των ελευθέρων επαγγελματιών, των αγροτών. Έπαψε να είναι συνομιλητής των επιχειρηματικών στρωμάτων και των μισθωτών. Στην ουσία έπαψε να συνομιλεί με τους δημιουργικούς Έλληνες, με εκείνους που αισθάνονται ισότιμοι Ευρωπαίοι».

Κατηγόρησε ακόμα την σημερινή ηγεσία ότι κινήθηκε με την λογική της «κλειστής ομάδας».

Με την άποψη της Ντόρας Μπακογιάννη και όσων άλλων ζητούν έκτακτο συνέδριο συντάχθηκε και ο αντιπρόεδρος της Βουλής Νικήτας Κακλαμάνης. Ο κ. Κακλαμάνης ζήτησε για την ακρίβεια «έκτακτο συνέδριο επανεκκίνησης».

Ο αντιπρόεδρος της Βουλής ζήτησε επίσης «όποιος θέλει να διεκδικήσει την ηγεσία της ΝΔ να το πει σήμερα».

Αντιθέτως, υπέρ της άποψης της ηγεσίας ότι δεν χρειάζεται συνέδριο τάχθηκε ο κ. Βορίδης, ο οποίος στην τοποθέτησή του ζήτησε να γίνει διάλογος στις νομαρχιακές επιτροπές.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης από την άλλη δήλωσε ότι θα ήταν καλή ιδέα να διεξαχθεί ένα έκτακτο συνέδριο.

«Δεν διαβάσαμε σωστά τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών. Πατήσαμε φρένο στις μεταρρυθμίσεις. Έχουμε πρόβλημα ιδεολογικό και επικοινωνιακό», τόνισε μεταξύ άλλων στην εισήγησή του.

Υπέρ της άποψης Σαμαρά ότι δεν απαιτείται συνέδριο σε αυτή τη φάση τάχθηκε ο πρώην υπουργός, Μάκης Βορίδης.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top