Γ. Σταθάκης: «Θα πρέπει να αποκλειστεί το ενδεχόμενο πιστωτικού επεισοδίου τον Μάρτη»

«Η κατάσταση είναι απόλυτα διαχειρίσιμη»

Γ. Σταθάκης: «Θα πρέπει να αποκλειστεί το ενδεχόμενο πιστωτικού επεισοδίου τον Μάρτη»

​Καθησυχαστικός ότι δεν πρόκειται να υπάρξει πιστωτικό γεγονός μέσα στον Μάρτιο εμφανίστηκε ο υπουργός Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού, Γ. Σταθάκης, μιλώντας στην εκπομπή του Ν. Χατζηνικολάου στον Real Fm.

«Η απάντηση είναι η πρώτη από τις τρεις διαδοχικές ανανεώσεις που υπάρχουν μπροστά μας. Η πρώτη πήγε καλά, θα υπάρχει ομαλή ροή και για την δεύτερη και για την τρίτη. Η κατάσταση είναι απόλυτα διαχειρίσιμη, κατά τη γνώμη μου», δήλωσε.

Δεν έκρυψε μάλιστα την αισιοδοξία του ότι όλα θα πάνε καλά στο Eurogroup της Δευτέρας.

«Το πιστωτικό επεισόδιο τον Μάρτη πρέπει να αποκλειστεί. Εμείς προσερχόμαστε στο Eurogroup με ένα πρώτο πακέτο μεταρρυθμίσεων και φυσικά θα θέσουμε και το θέμα της ομαλής χρηματοδότησης της οικονομίας μέχρι τον Ιούνιο», τόνισε.

Ο κ. Σταθάκης αναφέρθηκε και στο ζήτημα των ιδιωτικοποιήσεων, επισημαίνοντας ότι δεν μπορεί να υπάρχει ένας κανόνας για όλα.

«Όλοι θα συμφωνήσουμε, και οι ξένοι κι εμείς, ότι το πρόγραμμα των ιδιωτικοποιήσεων, όπως έγινε, είχε πάρα πολλά προβλήματα. Το πρώτο ήταν ότι στις περισσότερες περιπτώσεις είχαμε μια μεταφορά κρατικού μονοπωλίου σε ένα ιδιωτικό μονοπώλιο. Αυτό δεν είναι ο κανόνας των ιδιωτικοποιήσεων. Υποτίθεται ότι ένα κρατικό μονοπώλιο το διαλύουμε για να δημιουργήσουμε ανταγωνισμό στην αγορά, όχι ένα ιδιωτικό μονοπώλιο», είπε και πρόσθεσε:

«Το δεύτερο θέμα είναι ότι πάρα πολλές από τις ιδιωτικοποιήσεις δεν ακολούθησαν τις προβλεπόμενες -από τους διεθνείς κανόνες- νομικές διαδικασίες. Δεν είναι ελληνικό φαινόμενο, είναι παντού. Κάποιες άλλες τις ακολούθησαν τις προβλεπόμενες διαδικασίες. Άρα η απάντηση είναι ότι δεν είναι ένας κανόνας για όλα. Κάποιες που έχουν γίνει και έχουν ολοκληρωθεί και έχουν τηρήσει τους διεθνείς κανόνες, αυτές προφανώς δεν ανατρέπονται, γιατί εγείρει πάρα πολλές αξιώσεις εναντίον της χώρας».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top