Φ. Β. Σταϊνμάγερ: «Συνέπειες στην εξωτερική πολιτική της Ε.Ε. σε περίπτωση Grexit»

«Η Ελλάδα πρέπει να παραμείνει στη ζώνη του ευρώ για πολλούς λόγους»

Φ. Β. Σταϊνμάγερ: «Συνέπειες στην εξωτερική πολιτική της Ε.Ε. σε περίπτωση  Grexit»

​Για σοβαρές συνέπειες τόσο στην Ευρώπη, όσο και διεθνώς από ένα ενδεχόμενο Grexit, έκανε λόγο ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών, Φρανκ Βάλτερ Σταϊνμάγερ, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Handelsblatt.

Μάλιστα ο κ. Σταϊνμάγερ υπογραμμίζει ότι δεν είναι μόνο οικονομικοί οι λόγοι για τους οποίους θα πρέπει να μείνει στην ζώνη του ευρώ η Ελλάδα.

«Θα ήταν μια τεράστια απώλεια γοήτρου, αν η Ευρώπη με την οικονομική της δύναμη και την πολιτική εμπειρία της στους συμβιβασμούς δεν καταφέρει να συνοδεύσει επιτυχώς ένα κράτος- μέλος της στον δρόμο προς την οικονομική και δημοσιονομική εξυ��ίανση», τονίζει χαρακτηριστικά ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών, προσθέτοντας ότι σε περίπτωση grexit θα υπήρχαν σοβαρές συνέπειες και για την ευρωπαϊκή εξωτερική πολιτική.

Οι Ευρωπαίοι εταίροι της Ελλάδας έχουν δείξει πως είναι πρόθυμοι να ακούσουν νέες ιδέες, αρκεί η Αθήνα να δείξει ότι είναι σοβαρή απέναντι στις δεσμεύσεις της, υποστήριξε στην συνέχεια.

Ο κ. Σταϊνμάγερ έκανε τέλος λόγο για επέκταση του δεύτερου προγράμματος διάσωσης της Ελλάδας, η οποία έχει συμφωνηθεί από τους εταίρους, επισημαίνοντας όμως για μια ακόμα φορά ότι πριν δοθεί περαιτέρω βοήθεια στην Ελλάδα, θα πρέπει η ελληνική κυβέρνηση να συγκεκριμενοποιήσει και να εφαρμόσει τη λίστα των μεταρρυθμίσεων.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top