Ζ. Κ. Γιούνκερ: «Δεν υπάρχει διαβολικό σχέδιο για να ανατρέψουμε τον Τσίπρα»

«Θα είχα επέμβει αν είχα την υποψία ότι καταστρώνονται τέτοια σχέδια»

Ζ. Κ. Γιούνκερ: «Δεν υπάρχει διαβολικό σχέδιο για να ανατρέψουμε τον Τσίπρα»

​Απάντηση στον Έλληνα πρωθυπουργό Α. Τσίπρα για τους ισχυρισμούς του ότι υπάρχει σχέδιο αποσταθεροποίησης της ελληνικής κυβέρνησης, έδωσε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

Μιλώντας με δημοσιογράφους στο περιθώριο ενός συνεδρίου για την ενέργεια στη Μαδρίτη, ο πρόεδρος της Κομισιόν ξεκαθάρισε ότι η Ισπανία και η Πορτογαλία δεν καταστρώνουν κανένα «διαβολικό σχέδιο» για την αποσταθεροποίηση της ελληνικής κυβέρνησης.

«Δεν παρατήρησα τις δύο τελευταίες εβδομάδες την Πορτογαλία και την Ισπανία να έχουν ένα διαβολικό σχέδιο με στόχο την πτώση της κυβέρνησης του κυρίου Τσίπρα. Αν είχα την εντύπωση ότι καταστρώνουν τόσο απεχθή σχέδια, θα είχα επέμβει», τόνισε ο κ. Γιούνκερ.

Ο κ Τσίπρας είχε αποκαλύψει με λεπτομέρειες τη στάση της Ισπανίας και της Πορτογαλίας στο Eurogroup, που οδήγησε και στη συμφωνία της τετράμηνης παράτασης, κατηγορώντας τόσο τον Μαριάνο Ραχόι, όσο και τον Πέντρο Πάσους Κοέλιο ότι έχουν συνασπιστεί εναντίον της Αθήνας.

Μάλιστα τόσο ο Ισπανός πρωθυπουργός, όσο και ο Πορτογάλος ομόλογός του ζήτησαν από τις Βρυξέλλες να καταδικάσουν επίσημα τις δηλώσεις του Έλληνα πρωθυπουργού.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top