Ποτάμι: Χωρίς σχεδιασμό η μεταναστευτική πολιτική της κυβέρνησης

Σκληρή ανακοίνωση με αφορμή την απελευθέρωση των μεταναστών

Κριτική στη μεταναστευτική πολιτική της κυβέρνησης ασκεί το Ποτάμι��με αφορμή τα όσα εξελίσσονται τις τελευταίες ώρες με τα περί ανοίγματος των κέντρων κράτησης και μη σύλληψης των μεταναστών που εισέρχονται παράνομα στη χώρα.

Με ανακοίνωση του, το ΠΟΤΑΜΙ κάνει λόγο για "έλλειψη ενιαίας πολιτικής" επί του θέματος, με αποτέλεσμα τα κυβερνητικά στελέχη να προβαίνουν σε αλληλοαναιρούμενες δηλώσεις.

«Η απόφαση της κυβέρνησης να καταργήσει τα -όντως απαράδεκτα από άποψη συνθηκών- κέντρα κράτησης παράτυπων μεταναστών θα έπρεπε να συνδυαστεί με την ύπαρξη νέων δομών σίτισης, φιλοξενίας και ιατρικής φροντίδας αυτών των ανθρώπων. Το να τους "σπρώχνεις" στα γκέτο της Αθήνας, χωρίς δουλειά και χωρίς στέγη, είναι σαν να τους παραδίδεις για εκμετάλλευση στα εγκληματικά κυκλώματα που καραδοκούν» τονίζει το ΠΟΤΑΜΙ.

«Κάθε πολιτική για να έχει αποτέλεσμα, προϋποθέτει δομές και σχεδιασμό, όχι μεγαλόστομες διακηρύξεις. Και αυτή η πολιτική που εκτελείται χωρίς σχεδιασμό και οργάνωση, κινδυνεύει να ξαναφέρει το κέντρο της Αθήνας στη κατάσταση που ήταν πριν τη σύσταση των κέντρων φιλοξενίας. Επίσης, οι απειλές για μονομερή κατάργηση της συνθήκης Σέγκεν και η διοχέτευση των μεταναστών στη υπόλοιπη Ευρώπη το μόνο που καταφέρνει είναι η περαιτέρω επιδείνωση των ήδη τεταμένων σχέσεων μας με τους συμμάχους μας», καταλήγει στην ανακοίνωση του.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top