Μέρκελ- Γιούνκερ:Νωρίς να μιλάμε για 3ο πρόγραμμα.Η Αθήνα πρέπει να υλοποιήσει τα συμφωνηθέντα

"Ξέθαψε" την τρόικα η Γερμανίδα Καγκελάριος

Μέρκελ- Γιούνκερ:Νωρίς να μιλάμε για 3ο πρόγραμμα.Η Αθήνα πρέπει να υλοποιήσει τα συμφωνηθέντα

Στην υλοποίηση των συμφωνηθέντων από την ελληνική κυβέρνηση εστίασαν Άνγκελα Μέρκελ και Ζαν Κλοντ Γιούνκερ κατά την κοινή συνέντευξη Τύπου μετά τη συνάντησή τους, λίγες ημέρες πριν το επόμενο κρίσιμο Eurogroup.

«Κάνουμε ότι μπορούμε για εξασφαλίσουμε την επιτυχία του δεύτερου προγράμματος. Πρέπει να υλοποιηθούν οι συμφωνίες και αυτό θα κριθεί από τους τρεις θεσμούς, την τρόικα. Σε αυτό θέλω να επικεντρωθώ», τόνισε η Γερμανίδα Καγκελάριος, σχολιάζοντας το ενδεχόμενο τρίτου πακέτου για την Ελλάδα.

«Θα πρέπει να γίνουν τα πάντα, ώστε να ολοκληρωθεί με επιτυχία το δεύτερο πακέτο στήριξης για την Ελλάδα, δεν είναι ώρα να μιλάμε για τρίτο πρόγραμμα» είπε η κα Μέρκελ, διαψεύδοντας έτσι τις νέες δηλώσεις του Ισπανού υπουργού Οικονομικών Λουίς ντε Γκίντος πως έχουν ήδη ξεκινήσει συζητήσεις για τη χορήγηση προς την Ελλάδα νέου πακέτου βοήθειας ύψους 30-50 δισ. ευρώ.

Αναφορικά με το «πακέτο Γιούνκερ» η καγκελάριος σχολίασε ότι είναι σημαντικό για τη δημιουργία θέσεων εργασίας στην ΕΕ, ενώ εξέφρασε την στήριξή της στο Διατλαντικό Σύμφωνο Εμπορίου, εξηγώντας πως θα βοηθήσει στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας στην Ευρώπη.

Αλλά και ο πρόεδρος της Κομισιόν από την πλευρά του, υποστήριξε πως είναι νωρίς για να μιλάμε για ένα τρίτο πακέτο στήριξης στην Ελλάδα.

«Είναι πρόωρο να μιλάμε για τρίτο πρόγραμμα» είπε ο κ.Γιούνκερ, τονίζοντας ότι προέχει η υλοποίηση των συμφωνηθέντων στο Eurogroup.

«Όσον αφορά την Ελλάδα θα εστιάσουμε στην εφαρμογή όσων συμφωνήθηκαν στο Eurogroup. To τρίτο πρόγραμμα είναι εικοτολογία (υποθεσιολογία) που είναι καλύτερο να αποφεύγεται» τόνισε, διευκρινίζοντας πως σε αντίθεση με πληροφορίες περί συγκρούσεως με την Μέρκελ που διαρρέουν κάποιοι δημοσιογράφοι, δεν συμβαίνει κάτι τέτοιο.

Νωρίτερα, ο υπουργός Οικονομίας της Ισπανίας Λουίς ντε Γκίντος υποστήριξε ότι η Ελλάδα είναι απίθανο να μπορέσει να ανακτήσει την πρόσβαση στις αγορές δανεισμού ως τον Ιούνιο, όταν η παράταση της δανειακής της σύμβασης εκπνέει και άρα είναι πιθανό να χρειαστεί περαιτέρω στήριξη από τους Ευρωπαίους εταίρους της.

Αυτή δεν είναι ήταν η δεύτερη φορά που ο Ντε Γκίντος μίλησε για νέο πακέτο στήριξης στην Ελλάδα. Πρόσφατα έκανε σχετικές δηλώσεις, οι οποίες ωστόσο διαψεύσθηκαν από την εκπρόσωπο του προέδρου του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ.

Λίγη ώρα πριν ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών, Μάρτιν Γέγκερ, είχε δηλώσει ότι «η συζήτηση για ενδεχόμενο τρίτο πακέτο στήριξης για την Ελλάδα δεν είναι στην ατζέντα της συνεδρίασης του Eurogroup την Δευτέρα», προσθέτοντας ότι «μέχρι στιγμής η ελληνική κυβέρνηση δηλώνει ότι δεν χρειάζεται τρίτο πακέτο στήριξης».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top